Eirik Dørsdal

Søndag var det Risør Skolemusikkorps som stod på scenen i Risørhuset. Snart blir det Risør Musikkorps sin tur, sammen med tre gjester.

Tekst og foto: Marcus Aanonsen

Det er travle dager for Eirik Dørsdal som dirigerer både unge og voksne. Til fredag står han som dirigent på scenen sammen med Musikkorpset og tre kvinnelige sangere.

– Vi skal ha med Ingvild Sommerfelt, Hanne Charlotte Gryting og Renate Larsen som skal gjøre sanger de selv har valgt. Jeg vil kalle det norske, moderne klassikere for å si det sånn, sier dirigent Eirik Dørsdal.

Nytt for korpset

Det er ingen tvil om at det vil bli flott musikk når sangerne går sammen med korpset. Vi kan forvente oss noe Kari Bremnes, Ingebjørg Bratland og lignende.

– Det blir en annerledes innfallsvinkel til korpset. Det er vel kanskje et av stykkene som korpset har gjort før, alt annet er nytt for oss, sier Eirik Dørsdal.

Erfarne jenter

Ingvild Sommerfelt, Hanne Charlotte Gryting og Renate Larsen er risørjenter som lenge har holdt på med musikk.

– Dette er jo damer jeg har sett vært aktive her i Risør i lang tid. De har roller i forskjellige kor og har vært med på mye forskjellig, sier Eirik Dørsdal.

Åpen for kombinasjoner

I august startet Eirik som dirigent i Risør Musikkorps. Det er ikke like vanlig for alle musikkorps å ha med sangere, men Eirik er åpen for kombinasjoner i musikken.

– Jeg er jo ny i dette på flere måter, så jeg gjør en vurdering utifra hva jeg tenker kan være morsomt og hva jeg kunstnerisk kan stå innenfor, sier Eirik Dørsdal.

Underholdning for alle

Dette er ikke spesiell sær musikk, så dirigenten håper på at mange vil ta turen. Konserten er samme dag som Brune Dager, men han tror dette vil gå fint.

– Det blir absolutt musikk som er for alle. På godt og vondt sammenfaller det jo med Brune Dager, men jeg tror vi er så tidlig at folk kan få med seg begge deler om de vil, avslutter Eirik Dørsdal.

 

 

 

 

annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
risor-baatsenter-forslag
atletixny
elektro