Jon Anders Ausland er politikontakt i Risør, og mottar jevnlig klager på hvordan folk kjører når de skal slippe av ungene ved skolen.

Politiet har i løpet av natten stoppet to bilister i Risør som ikke burde sittet bak rattet på en bil. Nå er begge uten førerkort.

Tekst: Tore Myrberg     Arkivfoto

Det første tilfellet skjedde klokken to natt til lørdag, og det meldes at det er en mannlig sjåfør som blir anmeldt for kjøring i påvirket tilstand.

Deretter går det en del timer, og klokken nærmer seg seks lørdag morgen når nok en mann stoppes og blir anmeldt for det samme.

Det er gjort undersøkelser som viser at det hver dag blir kjørt ca. 140 000 turer i trafikken i Norge hvor fører er ruspåvirket.

Promillegrensen i Norge er på 0,2 promille. Promillekjøring eller fyllekjøring er å kjøre når du har mer enn 0,2 promille alkohol i blodet. Promillekjøring fører vanligvis til at du mister førerkortet ditt for en periode. Kjører du med høy promille? Da får du bot eller blir dømt til fengsel. Har du påført skade på personer eller eiendom? Da har du ansvar for å gi erstatning for skadene. Ulykkesforsikringen gjelder ikke dersom du har kjørt i beruset tilstand.

Resten av Agder

Ut over dette har det vært forholdsvis rolig i Aust-Agder denne natten. I Arendal var det imidlertid en litt spesiell hendelse.

Klokken 04.32 meldes det at en beruset mann har tatt seg inn til en kvinne og lagt seg i sengen hennes. Mannen ble hentet av politiet og sendt hjem.

Vi tar også med en hendelse fra Vest-Agder, da brannvesenet jo har hatt en kampanje rundt dette med komfyrbranner. For i Mandal måtte brannmannskapene rykke ut på grunn av en tørrkokt kjele i morgentimene i dag.

– På grunn av observante naboer gikk dette bra, skriver 110 Agder på Twitter.

En person ble hentet ut fra leiligheten. Vedkommende hadde fått i seg en del røyk og ble sendt til legevakta for en sjekk.

– Tenk deg om før du starter matlaging når du er trøtt, er budskapet fra brannvakta.