På mandag blir det gratis dag i bakken på Vegårshei for alle i Risør. Det er Hope IL og Risør IL som samarbeider for å få til dette.

Tekst: Marcus Aanonsen, Foto: Thomas Axelsen

Leder i Hope IL, Trine Jacobsen, har leid bakken i Vegårshei tidligere, men ikke sammen med Risør IL. Nå håper hun på å få med flere fra kommunen.

– Jeg er veldig opptatt av å få litt variasjon i tilbudet til medlemmene. Vi hadde jo to dager i bakken i fjor, men det var med Dypvåg og Gjeving. Nå spør vi Risør i håp om å få med flere ungdommer som har mer tilhørighet til Risør enn Tvedestrand, sier Trine Jacobsen.

Var ikke nok snø

Når Hope IL sammen med Risør IL ville leie bakken ble det foreslått to datoer som de prøvde på. Den første gangen var det ikke nok snø i bakken, men Trine regner med at det vil være det nå.

– Jeg var der selv tidligere denne uka og det er snø der altså. De skryter jo av gode forhold der nå, så jeg regner med at det vil gå greit, sier Trine Jacobsen.

Ikke nok fra bygda

Tidligere når Hope IL har vært på Vegårshei så var det mellom 25 og 30 folk fra bygda som stilte opp. Dette syntes Trine var litt for få til å leie bakken alene.

– Det hadde blitt litt lite folk i bakken om vi skulle hatt den for oss selv. Så jeg tok kontakt med Risør IL og det går jo veldig fint å leie sammen, sier Trine Jacobsen.

Fin familieaktivitet

Det er ingen påmelding for å bli med, det er bare å møte opp.

– Ta med deg hele familien og ta det som en familietur. Det er jo selvfølgelig bare å benytte seg av langrennsløypene også. For mange familier blir det jo en del kroner å spare på denne dagen, sier Trine Jacobsen.

Det vil bli arrangert en uhøytidelig slalåmkonkurranse i akebakken og det vil være grilling med gratis pølser og juiceboks til alle. Både Hope IL og Risør IL ser frem til dette.

– Jeg syntes det er flott at barn og unge i kommunen kan få et sånt gratis tilbud og litt variasjon i aktivitetene, avslutter Trine Jacobsen.