En mann fra Tvedestrand må i fengsel i 40 dager og betale en bot på 30 000 kroner etter en kjøretur i alkoholpåvirket tilstand i november i fjor.

Tekst: Tore Myrberg

Først drakk mannen i 30-årene i følge sin forklaring en del vin hjemme hos seg selv. Deretter kjørte han til Dags Pub i Tvedestrand hvor han skal ha drukket øl.

På vei hjemover, fortsatt kjørende i bil, havnet han innom autovernet i Amtmannssvingen, slik at det ble skader på både kjøretøy og autovern.

Skremmende høyt

En halvtime etter hendelsen kom politiet på døra hjemme hos mannen. Det ble så tatt blodprøver av mannen, som viste 2,48 i promille.

Selv merket mannen at han var ruspåvirket, men synes også selv at 2,48 var skremmende høyt. Han tok således under rettssaken fullt og helt ansvar for hendelsen og erkjente straffeskyld.

Aktor la ned påstand om 40 dagers fengsel, 30 000 kroner i bot, saksomkostning og en sperrefrist på fem år for ta førerkortet på nytt.

Forsvareren ba om at mannen skulle få en betinget fengselsstraff under forutsetning av at mannen gjennomfører et program mot ruspåvirket kjøring.

Fulgte aktor

Siden mannen også i 2011 ble dømt for promillekjøring, falt Aust-Agder tingrett ned på aktors side med det mest vesentlige. Dermed ble det 40 dagers ubetinget fengsel og 30 000 kroner i bot.

Mannen må også betale 1500 kroner i saksomkostninger.

Det eneste punktet hvor han slapp litt lettere fra det enn det aktor ønsket, var hvor lenge han må gå før han igjen kan ta førerkortet. I stedet for aktors fem år, falt retten her ned på tre og et halvt år fra rettskraftig dom som passende periode.

risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
elektro
atletixny