Rektor Eirik Kaasa Eliassen

Med den nye ordningen «Etter skoletid» er målet at elever vil benytte og være sosiale på skolen etter skoletid. Dette gjelder også for tiendeklassingene.

Tekst og foto: Marcus Aanonsen

Mandag var det Etter skoletid for første gang. Dette skal være et prøveprosjekt frem til sommeren, og Rektor ved Risør videregående skole håper at eleven vil benytte seg av tilbudet.

– Dette er et nytt fritidstilbud. Det har jo vært snakket ganske mye om at det ikke er så mye for ungdommen å finne på etter skoletid. Så dette er et samarbeid med kommunen og fylkeskommunen, der fylkespolitikerne ha bevilget 150 000 kroner til dette prøveprosjektet, sier Rektor Eirik Kaasa Eliassen.

Fra leksehjelp til dataspill

Det er nå laget en plan med forskjellige steder på skolen der det skjer forskjellige ting. Sånn som i studiesenteret er det leksehjelp og i gymsalen er det ballspill og styrkekurs.

– Vi har et rom som er satt av til dataspill. Der har IKT-Agder utvidet nettkapasiteten for pc-spill. Og så i mediekjelleren kan elever være med en av medielærerne for å se og prøve ting der, sier Eliassen.

Ønsker velkommen til tiendeklasse

Risør videregående skole har dørene åpne for de tiendeklassingene som måtte ønske å komme for å være sosiale eller bli kjent med skolen og miljøet.

– Vi har invitert både Risør- og Abel Ungdomskole til å sende tiendeklassingene deres på Etter skoletid. Jeg håper jo på at de skal se at her er det et miljø der du kan bli kjent med folk, sier Eliassen.

Samarbeid med elevene

For at dette prøveprosjektet skal fungere er elevene nødt til å utnytte tilbudet. Eirik er veldig åpen for forslag fra elevene.

– Nå kommer vi til å gjøre noen undersøkelser etter de første gangene for å se hvordan elevene syntes det har har vært, og om de har noen forslag til endring også videre, sier Eliassen.

Håper på utvidelse

For skolens del kunne Etter skoletid gjerne hvert hver dag, men det er noen ting som må klaffe og fungere først.

– Jeg tror at hvis det er interesse og det er mulig å finansiere det så er det klart at vi har lyst til at det skal være enda mer aktivitet på skolen. Det er ikke noe vi kan ta rett ut fra våre skolebudsjetter, dette er noe som kommer i tillegg, sier Eliassen.

Hyggelig møteplass

Elevrådet har nå kjøpt inn både biljardbord og bordtennisbord som kan brukes Etter skoletid. Rektor Eirik håper elevene vil bruke det og kose seg på skolen.

– Kom, møt hverandre og bruk skolen som en møteplass, avslutter Eirik Kaasa Eliassen.

annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
atletixny
elektro