Det koster å satse mot verdenstoppen i seiling. Derfor har Risør Seilforening startet kronerulling for å støtte Mads og Tomas Mathisen i jakten på OL-plass.

Tekst og arkivfoto: Tore Myrberg

Det er gjennom nettjeneste spleis.no at kronene skal samles inn, og etter en ukes tid er det allerede 10 000 kroner på plass.

Følg denne linken for å komme til innsamlingssiden

– Vi startet jo dette onsdag i forrige uke. Så langt har 20 givere bidratt og vi mangler en femtilapp på 10 000 kroner. Det er helt utrolig, sier leder Kåre Karlsen i Risør Seilforening.

Kan oppnå drømmesummen

Håper er nok likevel at summen skal øke betraktelig, for bare i 2019 er budsjettet på nærmere 600 000 kroner.

– Vi drømte om å kunne få inn 50 000 kroner på denne måten, men med denne starter ser vi jo at det kan være mulig dersom vi holder trykket oppe.

En av tingene Kåre Karlsen håper på, er at man får med næringslivet.

– Det ikke alle firma vet, er at man kan klikke for å få faktura på summen man gir. Da får man det registrert i firmaets regnskap som sponsor.

Mange bekker små

Samtidig ligger det i spleiseformatet at det er summen av mange som gir resultater.

– Vårt motto er «Mange bekker små». Vi håper jo at det er flere enn bare de i seilmiljøet som vil bidra. At risørfolk synes det er gøy at to risørgutter er nære å kunne komme til OL, sier Karlsen.

Selv har Mads og Tomas Mathisen to store mål for 2019. Det ene er å klare medalje når VM seiles hjemme i Risør i sommer, det andre er å kvalifisere Norge til en nasjonsplass i OL i 2020.

– Det vi er blitt fortalt er at de trenger noen veldig gode resultater etter sommeren.

Dekker mye selv

I teksten kommer det fram at tvillingene har noen lokale sponsorer og støtte fra Risør Seilforening og Aust-Agder Seilkrets. Men, det er de to unge mennene og deres familie som må ta mye av kostnadene.

For å kunne nå sine mål satser guttene på heltid og Risør Seilforening inviterer alle venner og støttespillere av Mads og Tomas som har lyst og mulighet til å bidra. Vil du være med å støtte gutta i deres satsing? Alle bidrag tas i mot med en meget stor takk.

Innsamlingen på Spleis holder på fram til 1. mai.

– Det er kanskje litt lenge, men vi skal prøve å holde innsamlingen godt i gang slik at mange kan få være med å hjelpe Mads og Tomas i satsingen, avslutter Kåre Karlsen.

risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
atletixny
elektro