Svein Karlsen og Øystein Flanøren Andreassen.

Torsdag håpet Øystein Flanøren Andreassen og Svein Karlsen på en samtale med de på Teknologibanken. De to mennene kom til stengte dører.

Tekst og foto: Marcus Aanonsen

Teknologibanken er en plass som burde være tilgjengelig for alle. Slik det er nå så er det ikke veldig tilgjengelig for mennesker i rullestol.

– Teknologibanken er jo liksom fremtidens ivaretakelse av folk. Nei jeg syntes det er latterlig. De har jo sagt en gang tidligere at det ikke er så lett å få det til her i byen, men da må man jo ikke leie hos folk som ikke vil gjøre noe med det. Da aksepterer du det, og det syntes jeg er feil, sier Øystein Flanøren Andreassen til Irisør.

Kom til stengte dører

Øystein og Svein hadde håpet på å kunne snakke med noen fra Teknologibanken om problemet. Dessverre ble de møtt med stengte dører.

– Vi hadde ønsket å se personalinngangen de snakker om og snakke med de som driver dette om hva de mener om det. Det hadde vært fint med en uttalelse, sier Svein Karlsen.

Mangler folk? Stengte dører 12.30 var det ihvertfall..

En personalinngang

De som driver Teknologibanken har selv sagt at de har en personalinngang det kan gå an å bruke. Den hadde Svein og Øystein lyst til å sjekke ut.

– Det er jo ingen som vet at det er noe bak der. Hvordan den ser ut vet jeg ikke, men jeg hører fra andre at den er trang og vanskelig, men jeg har som sagt ikke sett der selv, sier Svein Karlsen.

Vil finne løsning

For Øystein og Svein er ikke poenget å kun kritisere, men de ønsker å finne en løsning.

– Den beste løsningen her i byen er jo inngangen til Frelsesarmeen. Den er jo kjempefin og man ser ikke på fronten at det er forandra der, sier Øystein Flanøren Andreassen.

Nytt lokale

Svein har fått med seg at leiekontrakten på Solsiden går ut i 2020. Da håper de på at det blir gjort et grep.

– Det beste hadde vært å få et nytt lokale med tilgjengelighet. Det må jo hadde vært den enkleste løsningen, sier Svein Karlsen.

– Ja for eksempel gamle EB, der er det jo lokaler og alt er vel egentlig tilrettelagt, legger Øystein Flanøren Andreassen til på slutten.