Det var ikke bare kunstneren som ble satt pris på under et arrangement i Kunstparken lørdag. Her var det flere det skulle gjøres ære på.

Tekst og foto: Tore Myrberg

For Anne Aanerud ble lørdagens åpning av utstillingen i Imad Alwahibi i Kunstparken en litt spesiell opplevelse. Ved neste utstillingsåpning om snaue to uker er hun nemlig ikke lengre styreleder.

– Vi har vel sikkert åpnet 40 utstillinger i løpet av de fire årene jeg har vært styreleder, sier Aanerud til iRisør.no.

Må holde på renommeet

Av disse er det flere høydepunkt. Likevel er det en utstilling hun husker ekstra godt.

– Utstillingen til Ola Steen og Bibich Mourier for to somre siden. Det var så varmt i galleriet og helt stappfullt med folk. Selvfølgelig holdt jeg en alt for lang tale, men folk holdt likevel ut, sier Aanerud lettere lattermild.

Mer alvorlig blir hun når Kunstparkens status kommer opp. For hun tror ikke alle helt vet hvilken status Risør Kunstpark har opparbeidet seg gjennom årene.

– Galleriet har et veldig godt renomme. Det er noe vi må holde på i en kunst- og kulturby.

Slipper ansvaret

En ting Anne Aanerud ser fram til når hun nå forlater vervet som styreleder, er ansvaret som hviler på vervet.

– Det er jo ingen ansatte som ordner tingene her, så nå slipper jeg å ha ansvaret. Men, det kommer på plass et nytt styre. Fram til det er Arnfinn Haugen ny styreleder.

Både ordfører Per Kristian Lunden og kultursjef Torolf Kroglund benyttet lørdagens utstillingsåpning til å gi blomster, gave og vakre ord til Aanerud.