Risør Ungdomsteater har mange spennende skuespillere som vises fram under forestillingene. Men, musikerne er naturlig nok vel så viktige i en musikal.

Tekst og foto: Tore Myrberg

22. mars er det premiere på Risørhuset. Forestillingen «Into the woods» skal spilles seks ganger, og blir en eventyrstund i musikalsk form. Henriette Morka er en av ti ungdommer i orkesteret, og vet at de har tatt på seg en stor oppgave.

– Det er ganske vanskelig, og veldig mange flere kryss enn vi er vant til fra korpset. I tillegg er det forskjellige taktarter som byttes midt i stykke. På toppen av dette skal jo orkesteret følge de som synger, sier Morka.

Hektiske øvinger

Denne helgen var det hektiske øvinger for å få på plass nye detaljer foran premieren. Det at musikken er vanskeligere enn det de vanligvis spiller, synes musikerne er spennende.

– Det er veldig gøy når vi får det til. Og vi kommer til å få til alt, selv om det fortsatt er noe vi må øve litt ekstra på, sier Henriette Morka.

Den eneste voksne i lokalene er dirigent Eirik Dørsdal. Han smiler lurt på spørsmålet om alt er i rute.

– Ja! Jeg kan vel ikke si noe annet. Og vi har fått gjort masse, samtidig som det er tid igjen før premiere, sier Dørsdal.

Les mer om «Into the woods» her:

Ukjent tittel men kjente karakterer

Skikkelig innsats

Eirik kom inn ny som dirigent til denne forestillingen, og merker forskjell på det å dirigere skolekorpset og dette orkesteret.

– Musikken til «Into the woods» har mange rare klanger og er relativt moderne.

Samtidig roser han innsatsen til de ti som er med i ungdomsteaterets eget orkester.

– Det er jo morsomt at det er ungdommene selv som bidrar på alle fronter. Og det legger ned en skikkelig innsats for å få dette til, sier Dørsdal.

risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
atletixny
elektro