Foto: Oslo kommune/Sturlason

Valgkomitéen i KrF har foreslått Erik Lunde fra Risør som fast medlem av sentralstyret i partiet. Samtidig ønsker de Kjell Ingolf Ropstad som ny partileder.

Tekst: Tore Myrberg

Erik Lunde representerer Oslo, men kommer fra Risør. Han er ikke ikke ukjent med arbeidet som venter dersom han blir valgt inn under KrFs landsmøte i Stavanger i april.

– Jeg syns det er veldig hyggelig at valgkomiteen har foreslått meg som fast representant i i sentralstyret. De siste to årene har jeg vært 1. vara og møtt fast, så overgangen blir kanskje ikke så veldig stor hvis jeg skulle bli valgt. Men jeg syns det er artig å være med og ta del i debattene om viktige politiske spørsmål og veivalg i sentralstyret, sier Lunde til iRisør.no.

Tung agderdeltakelse

Dersom valgkomitéen får igjennom sitt forslag, vil Kjell Ingolf Ropstad ta over vervet som partileder, etter at Knut Arild Hareide valgte å trekke seg fra vervet. I tillegg er også Tove Welle Haugland fra Øvrebø forslått å beholde sin plass i sentralstyret.

Dermed blir det tung agderdeltakelse sentralt i KrF. På spørsmål om man noen gang har stått like sterkt fra Agder, svarer Lunde slik:

– Det er i alle fall første gang det er en partileder fra Agder-fylkene. Det har vært mange sentrale politikere med stor innflytelse fra Agder før, som for eksempel Jon Lilletun. Det er vel naturlig at Agder er godt representert når oppslutningen er såpass høy i landsdelen.

Må gjenreise partiet

Etter en opprivende vinter blir det en viktig jobb for de som blir valgt inn å sørge for en forsoning. Det ser også Erik Lunde.

– Den viktigste jobben er å samle og gjenreise partiet. Det er ingen hemmelighet at mange er skuffet over retningsvalget partiet har gjort, og mange ønsker også å se et parti som i enda sterkere grad er et «folkeparti» gir gode svar på de spørsmålene folk flest sitter med. Det blir en viktig oppgave for sentralstyret å vise at KrF er et parti med plass for flere, sier han.

161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
elektro
atletixny