Elias Holdø Rasmussen og Alhamza Imad Joseph fra Risør fikk begge plass på Rotary Youth Leadership Award (RYLA). Dette er et lederseminar som ble holdt i forrige uke.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Rotary

De to ungdommene går begge på Risør videregående skole, hvor de sitter som nestleder og leder for elevrådet. Da invitasjonen kom var det ingen tvil hos Elias Holdø Rasmussen.

– Dette var en sjanse jeg bare måtte gripe. Det fristet å kombinere et opphold på en gjestegård med spennende forelesninger, sier Elias til iRisør.no.

Mye læring

I etterkant angrer han ikke på den avgjørelsen. For deltakelse på RYLA gir kunnskap for livet.

– Jeg sitter igjen med masse god kunnskap om hvordan man starter opp en bedrift, hvordan man markedsfører effektivt og hvordan man kan være en vellykket leder. Jeg føler godt rustet for jobb-fremtiden min.

Dessuten er en slik samling med spennende mennesker viktig når man bygger nettverk, noe som er helt nødvendig som leder.

– Dette er noe som kan komme til nytte i både studie- og arbeidslivet. De andre kursdeltagerne var kjempeflinke og hyggelige folk.

Alhamza Imad Joseph (i midten) under seminaret på Gavelstad Gjestegård på Svarstad.

Kan bli avgjørende

Selv har Elias Holdø Rasmussen lyst til å studere juss når han er ferdig med videregående skole. Og da ser han ikke bort fra at han på et eller annet tidspunkt starter for seg selv.

– Det hadde vært moro å drive egen bedrift. Jeg har nå peiling på blant annet hvordan jeg bør markedsføre hvis jeg skal starte opp for meg selv. Det kan bli avgjørende for valgene jeg tar, og hvor jeg ender opp.

Han ønsker å takke Rotary i Risør for muligheten, og det vil han få god anledning til om ikke så alt for lenge.

– Første mandag i april skal Alhamza og jeg delta på «kaffekveld» hos Rotary, hvor vi skal fortelle om opplevelsen og hva vi lærte på RYLA.

Hele gjengen samlet til gruppebilde.

Ikke første gangen

Svein Tore Stiansen i Risør Rotaryklubb sier det er noe klubben gleder seg til.

– Vi har også tidligere sendt ungdommer på dette seminaret, og i år var vi så heldige at vi fikk med to deltakere. I løpet av tre dager får de mye lærdom om etablering, ledelse og markedsføring, og det er satt av en hel dag om gründervirksomhet, sier Stiansen.

Han kan fortelle at opplegget er så godt linket opp mot ungdommenes aktivitet innen lederskap på skolen at de ikke får fravær for dagene seminaret varer.

– Nå ser vi fram til å få høre hva disse kjekke, unge guttene har fått med seg av kunnskap og kontakter fra seminaret, avslutter Stiansen.

161015_215x215_irisor_hrbildeler
risor-baatsenter-forslag
annonse_Lindal
elektro
atletixny