De som pendler mellom Risør og Arendal med buss vil spare et kvarter hver vei når nye E18 står ferdig. Det skriver Tvedestrandsposten på sine nettsider.

Tekst: Tore Myrberg

Mens man tidligere har brukt en time og 20 minutter fra Risør til Arendal, reduseres tiden nå til en time og fem minutter. Dette fordi man mellom Risør og Tvedestrand vil få en helt egen linje som korresponderer med bussen fra Tvedestrand sentrum.

– Dermed slipper passasjerer som reiser mellom Risør og Arendal å bli med via Tvedestrand sentrum, sier plansjef Hilde Bergesen Agder Kollektivtrafikk til Tvedstrandsposten.

Med dette vil turen mellom Risør og Arendal i større grad bli en ekspressrute hvor man både sparer tid på å slippe avstikkere fra E18, og hvor man tar raskeste vei uten stopp mellom Tvedestrand og Arendal.

Samtidig reduseres busstilbudet for de som bor eller går på skole langs den eksisterende E18 mellom Arendal og Tvedestrand. Her vil antallet avganger hver vei gå ned fra 15 til tre på ukedagene, skriver Tvedestrandsposten.

Dette vil kunne gå noe utover de som går på skole på Holt, som da får færre muligheter til å ta buss utenom ved skoledagens begynnelse og slutt.

 

risor-baatsenter-forslag
annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
atletixny
elektro