Våren nærmer seg og flere begynner kanskje å tenke på hagen sin. Daglig leder hos Garthe Hagesenter, Arnulf Garthe, har flere gode tips.

Tekst og foto: Marcus Aanonsen

Om du er ivrig til å komme i gang med noe i hagen er det ting du allerede kan begynne med. Blant annet beskjæring av frukttrær, bærbusker og slikt kan man gjøre nå.

– Jeg ville nok ventet med å gjødsle til snøen har forsvunnet helt. Om man gjødsler nå vil mye av det forsvinne i snøsmelting og vann, men å starte å kalke litt kan være greit å gjøre allerede nå, sier Arnulf Garthe.

Hageglade mennesker

At folk er opptatt av hagen sin har Arnulf fått inntrykk av. Det er flere folk som har vært oppe på Hagesenteret og handla allerede.

– Når det er fine dager popper det opp folk som skal ha litt jord, gjødsel og kalk, sier Garthe.

Mye å tenke på

Mange er glad i å gjøre ting selv, men det er mye feilinformasjon ute og går. Det er mye man skal kunne så kanskje greit å spør om hjelp av og til.

– Noe vi jobber med er at folk skal forstå at plantene også må ha mat og næring. Er det liv i planta, men den ikke har den veksten du kunne ønske så mangler den nok mat. Det er også mulig at den har mat, men at forholdene gjør at planten ikke klarer å ta opp maten om det for eksempel er surt i jorda, sier Arnulf Garthe.

Dyrke selv

Det kan være koselig å plukke jordbær og bringebær fra egen hage, og mange velger derfor å dyrke nettopp dette.

– Det som er litt trend nå er at folk begynner å tenke på å dyrke selv i kjøkkenhagen. Det med frukttrær, bærbusker, blåbærplanter og alt sånt. Det vil jeg si folk er mer opptatt av nå enn det de var for eksempel 10 til 20 år siden, sier Arnulf Garthe.

Arnulf ønsker hjertelig velkommen til Garthe Hagesenter og er klar til å dele kunnskap med nye og gamle kunder.

 

 

161015_215x215_irisor_hrbildeler
risor-baatsenter-forslag
annonse_Lindal
elektro
atletixny