Det ble en lang natt med mye spilling for ungdommene som trakk inn i gymsalen på Hønseheia for LAN denne helgen.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Privat

Det var Event UB, en ungdomsbedrift på Risør vgs. som sto for arrangementet. De var godt fornøyd med frammøte etter at det hele var over lørdag formiddag.

– Vi endte til slutt opp med ca 50 deltagere, de aller fleste hadde med eget utstyr og satt på egen pult men det var også mange som tok turen opp for å henge med venner og se på alle som gamet, forteller Jens Fredrik Lorange til iRisør.no.

Felles interesse

Det å forberede og gjennomføre et LAN er ingen liten oppgave. Lorange er derfor glad for at de fikk alt til å fungere. Enda mer fornøyd er han med stemningen under arrangementet.

– Mest fornøyd var vi når vi kunne se ungdommene heie på hverandre og dele en sterk felles interesse.

Nettopp gleden over å gjøre ting sammen, gjorde at Event UB ikke kjørte et for stramt opplegg gjennom natten.

– Vi så at det var lettere å ta opplegget litt på sparket alt ettersom hva deltakerne ønsket og når det passet oss som arrangører.

Ikke planlagt flere

Med rundt 50 unge deltakere i salen, er det helt klart et behov for LAN i Risør med jevne mellomrom. Likevel ser ikke Jens Fredrik Lorange at de kommer til å kjøre igang et nytt LAN med det første.

– Vi har veldig lyst til å skape noe til glede for byen igjen, men legger denne ideen på hylla for en god stund. Hvis andre har lyst til å videreføre denne typen arrangement for ungdom i Risør, vil vi hjelpe så godt så mulig med vår erfaring. Da er det bare å ta kontakt.

Nå aller først er det noe helt annet som står på agendaen. Etter en lang natt med dataspill, skal det bli godt med litt søvn.

– Og det er nok ikke bare for oss arrangører at sengen hjemme vil føles ekstra myk nå, avslutter Lorange.