Det er en stund siden vi hørte fra Vetle Sigmundstad. Men, nå er han ute med sangen «Butterflies» og har tatt artistnavnet «Duve».

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Pressefoto

Den unge risørmannen tar stadig nye steg musikalsk, og «Butterflies» viser en musiker som er i ferd med å modnes. En nydelig melodi som nok mange vil like. Vetle selv synes også han har blitt mer voksen.

– Jeg har lært utrolig mye side sist jeg slapp musikk, så denne er både produksjonsmessig og låtmessig bedre enn de forrige, sier Duve til iRisør.no.

På hyttetur med stjerneprodusent

Dette er den tredje sangen han gir ut gjennom Drabant. Forrige gang var rett over sommeren i 2018, og da lovet han ytterligere to – tre sanger samme høst.

– Jeg var veldig klar til å slippe, men så ble jeg valgt ut til å bli med på en hyttetur ledet av stjerneprodusenten Andreas «Axident» Schuller.

Det gjorde at han tok et ganske drastisk valg.

– På den hytteturen lærte jeg så mye at jeg på en måte ville starte litt på nytt og legge det gamle litt bak meg. Det var en såkalt songcamp som rett og slett er en camp der man lager mye musikk sammen med andre.

En sang om endring

Det første resultatet er «Butterflies», som allerede ligger ute for streaming.

Her er en lenke til «Butterflies» på Spotify

– «Butterflies» handler om å ønske endring, enten man syntes noe er kjipt eller om man bare ønsker å flytte et sted der ting er annerledes. Jeg ser på meg selv som et sommermenneske. Kulde og ski er ikke så gøy for min del, og for meg er det nettopp det denne sangen handler om: forandringen som sørger for at våren og sommeren kommer.

Med seg på låta har han Caroline Kristiansen på vokal.

– Hun er en utrolig flink sanger som tilfeldigvis går i klassen min. Jeg har også med meg Niklas Mæle på gitar, han er en utrolig dyktig gitarist som også går i klassen min, sier Duve.

Så langt er også tilbakemeldingene han har fått gode. Mange har delt låta, noe han setter stor pris på. Tankene går imidlertid mer mot det som skal komme.

– Denne helgen har jeg brukt i studio der en sanger og jeg har jobbet med to ideer vi skal gjøre ferdig.

La vekk Goneo

Han slipper imidlertid ikke helt unna navneskiftet før intervjuet er over. For hvorfor har han byttet artistnavnet til «Duve»?

– Helt siden starten har jeg vært lite fornøyd med Goneo. Jeg syntes ikke lyden av det var fin, og rent estetisk var jeg heller ikke fornøyd. Så hver gang jeg kom på et nytt navn skrev jeg det ned. Men, det var ikke før jeg kom på «duve» at jeg visste at det var det jeg ville ha.

Likevel gikk det litt tid før den endelige avgjørelsen ble tatt.

– Jeg ventet noen måneder fra jeg fant navnet med å bestemme meg, men jeg syntes det virket veldig riktig! Duve er jo en bevegelse, ofte når man snakker om noe som er i vann og beveger seg rolig opp og ned, det føler jeg kan beskrive musikken jeg lager nå, avslutter Vetle «Duve» Sigmundstad.