Hun brenner for de eldre

Hun jobber på Frydenborgsenteret, og sier med stolthet i stemmen; – De eldre har det godt hos oss. Vi lager mat fra bunnen av, og har tid til de eldre!

Tekst og foto: Per Erik Moen

Møt helgens deltaker i Risør-stafetten, Marte Jacobsen Rasmussen.

Hun er opprinnelig fra Sørreisa i Troms, men har bodd i Risør i 21 år.

På fritiden er hun blant annet nyvalgt leder av Friskis & Svettis, hvor hun også er instruktør.

Marte ble utfordret av forrige helgs deltaker, Kristin Sivertsen, med denne begrunnelse;

– Hun er en innflytter, som meg. En dame med masse godt humør og pågangsmot som passer ypperlig som leder for Friskis & Svettis Risør. Jeg ble kjent med henne da jeg begynte å trene. En super instruktør og inspirerende person.

Les intervjuet med Kristin her:

En tur på Tangen fanget henne

1) – Hva sier du til Kristins begrunnelse for å velge akkurat deg?

– Det er ganske overveldende. Tusen takk. Jeg har bare vært leder her i ei uke, men har vært med i Friskis & Svettis siden 2017. Her en vi en kjempefin gjeng som trener og hygger oss sammen. Men vi er bare damer her, så det er fritt fram fram for mannfolk. Velkommen skal dere være!

2) – Hva annet opptar deg akkurat nå?

– Jeg er i 60% stilling på Frydenborgsenteret, og trives utrolig godt der. Jeg har flotte kolleger, og det er fint og givende å jobbe med eldre.

Jeg kan si at de eldre i Risør har det bra. Her kan man trygt bli eldre. Vi har åtte pasienter på to ansatte. Det er færre pasienter per ansatte enn de fleste andre steder i landet.

– Vi har eget kjøkken, og lager all mat fra bunnen av. Det er fint å vite at man serverer næringsrik mat hver dag.

De eldre har det godt hos oss, sier Marte til iRisør.no

Marte Jacobsen Rasmussen stortrives i Risør. Når hun ikke er på jobb på Frydenborgsenteret, er hun leder og instruktør på Friskis&Svetts. – Men, vi er bare damer på treningene, så vi oppfordrer mannfolka til å komme også, smiler hun.
3) – Hva er det beste med å bo i Risør?

– Jeg bor rett ved sentrum, med kort vei til jobben og til å tusle rundt å kikke i butikkvinduene. Sommeren er fantastisk her. Jeg syns det er eksotisk å rusle utover Strandgata, og gjerne ende opp på Pir1. Jeg syns Terje Henriksen og hans gjeng har fått til noe veldig fint der ute. Livat og fint på fine sommerkvelder.

– Jeg, som de fleste, liker å være ute i skjæra, bade og kose meg. Jeg er også svært glad i Urheia, og har vært på tur der nå før jeg traff deg.

– Jeg syns også prosjektet på Holmen er spennende, og følger utviklingen der. Jeg verdsetter også alle kulturtilbudene her, og ser spesielt fram til Kulturnatta, som nok er en favortitt.

4) – Hva savner du mest i Risør?

– Det er flere klesbutikker her, og de er fine nok, men jeg innrømmer at det foregår endel shopping når vi er i Arendal. Jeg savner butikker ala Hennes&Mauritz, Only og Byoung.

– Det er veldig synd at Elektromarked Risør måtte stenge. For kort tid siden måtte vi anskaffe oss et nytt kjøleskap, og da måtte vi ut av byen.

– Jeg savner også en kaffebar her, og gleder meg til det skal åpne en i Storgata. Risør blir litt mer moderne med en kaffebar, smiler Marte Jacobsen Rasmussen.

– Ellers er jeg fornøyd med det vi har her. Jo, kanskje vi ikke hadde trengt en Rema 1000 -butikk til. Kanskje heller en Meny-butikk…?

5) – Hvem utfordrer du til å overta stafettpinnen neste lørdag?

– Anette Heimstad Aaasbø, som driver Kraftsport, og er leder i Lekeslottet barnehage. Hun har nok spennende ting å si om både trening, barn og byen vår.

annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
atletixny
elektro