Skal drive REMA 1000 også i Krags gate

Rett før helgen ble kontrakten underskrevet, og nå er det offisielt at familien Høgli også skal drive den nye REMA 1000-butikken på rutebiltomta.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Birgitte og Sten Roar Høgli driver fra før REMA 1000 på Østebøsletta. De fikk allerede i fjor sommer vite om at det skulle komme en ny REMA 1000 nede i byen.

– Når det skal komme en ny butikk, er det hyggelig at det er vi som får lov til å drive den, forteller Birgitte Høgli.

Familiekonkurranse

I følge Sten Roar var det ingen selvfølge at de skulle få muligheten til å drive begge butikkene. Men, fra første stund var ekteparet muligheten var spennende.

– Jeg fikk beskjed om at det var litt opp til meg hvem som skulle drive den, og da tenkte jeg: hvorfor ikke ha begge, sier Sten Roar.

Nå rett før påske kom beskjeden fra distriktskontoret i Kristiansand om at det var greit.

– Det  blir selvsagt mer jobb, men vi er jo to. Så framover blir det en på hvert sted. Det blir jo samtidig en konkurranse om hvem av oss som har den beste butikken.

– Det er jo litt deilig å holde det innad i familien, føyer Birgitte til.

Er stort nok marked

Dersom fremdriften går som planlagt med byggingen, er det snakk om å komme igang til påsken 2020. Allerede nå har spørsmålet kommet om hvor man kan sende søknad om jobb.

– Vi vil kunne bruke der ansatte litt begge steder, men må selvsagt ansette flere folk, sier Birgitte.

På spørsmål om man ikke allerede har et godt nok tilbud av dagligvarebutikker i Risør, er svaret nei fra begge to.

– Det er marked for en lavprisbutikk også nede i byen. Jeg har sett mindre steder enn dette hvor man erfarte at salget økte på alle butikkene når det kom en ny butikk inn, sier Sten Roar.

Positivt for sentrum

Faktisk tenker Birgitte og Sten Roar Høgli at etableringen av en REMA 1000 nede i byen vil være positivt for hele sentrum.

– Dessuten har vi jo en mange kunder som kommer fra sentrum og opp til Østebøsletta for å handle. Nå får de muligheten til å handle i byen. De av kundene som har fått høre om dette er i tillegg glade for at det er vi som får muligheten. Og tilbakemeldingene fra de ansatte er også gode, avslutter ekteparet Høgli.

 

annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
risor-baatsenter-forslag
elektro
atletixny