Et lite tiltak som kan gi stor trivsel

Noen ble nok forundret når det plutselig denne uken sto en sandkasse med form som en båt på torvet i Risør. Det hele både planlagt og bygd av folk i kommunen.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Det var enhetsleder for eiendom og tekniske tjenester, Einar Werner Frøyna, som fikk idéen om å få på plass noe som kunne aktivisere de minste på torvet.

– Jeg tenkte det ville være hyggelig å få til noe i sentrum som ikke trengte noen stor utredning eller plan for å bli gjennomført. Små tiltak kan noen ganger gjøre en stor forskjell. Så jeg foreslo for rådmannen at vi skulle ta en befaring på byen, og både rådmannen og kommunalsjefen syntes også at dette var en god idé, forteller Frøyna.

Flinke og raske

Dermed ble teknisk utedrift ved Yngve Hansen kontaktet for å se på muligheten til å få noe på plass.

– Det er Preben Mo og Frode Gregersen i enhet for eiendom og tekniske tjenester som har snekret sandkassa. De er både flinke og raske.

Tirsdag la kommunen ut en melding på sine Facebook-sider om tiltaket, og kommentarene kom raskt. I det store og hele veldig positive, samt noen spørsmål om sikkerheten i forhold til katter som gjør fra seg og avstand til vannkanten.

– Vi legger renhold av sandkassa til de som drifter parkanlegget på torvet. Sikkerhetsmessig så er sandkassa for de minste som ikke kan være på torvet uten at en voksen passer på uansett. Derfor har vi vurdert at det ikke er noen økt sikkerhetsrisiko ved at vi setter denne lekesandkassa der den står, sier Frøyna.

Det er ikke mange steder man kan leke i en sandkasse med en så flott utsikt.

Har mer på gang

Spørsmålet nå er om dette er første trinn i det som blir flere aktiviteter ment for barn på torvområdet, i påvente av en generell oppgradering.

– Vi har en ting til på gang, men det ønsker jeg skal være en hyggelig overraskelse til publikum, sier Frøyna litt hemmelighetsfullt.

Også dette er for sommerbruk, og vil i likhet med sandkassa bli fjernet når det en gang igjen lakker mot vinter.

risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
elektro
atletixny