Tove og Michel Esnault i de nyoppussede lokalene i næringsgården.

Selve åpningen av CoWork Risør er først i mai, men allerede lørdag i påsken åpnes dørene for å vise fram hva et slik miljø byr på av muligheter.

Tekst: Tore Myrberg   Arkivfoto

Nå håper Michel Esnault og Roger Kvernvik Syversen at de som er nysgjerrige på konseptet tar turen innom for å se.

– Vi holder åpent mellom 13 og 15 lørdag, men strekker gjerne tiden om nødvendig. Den formelle åpningen er 3. mai, men vi følte at vi måtte bruke påsken på de som kommer til byen som ikke er her til vanlig, sier Esnault til iRisør.no.

– Vi håper å treffe folk som har lyst på eller trenger kontor, og satser på alt fra studenter og hytteturister til folk som på sikt ønsker å flytte hjem igjen, føyer Kvernvik Pedersen til.

Bedre med et miljø

De to har flere gode grunner å gi til hvorfor man skal inn i et fellesskap som det CoWork Risør kan tilby.

– All forskning tilsier at du lykkes best som gründer i et miljø. Forskningen sier at du arbeider best når du har kollegaer rundt deg, et nettverk. Selv om Risør er en liten by er det viktig å møte denne målgruppens behov for fleksibilitet, et godt miljø, latter og alvor. Dette selv om vi ikke regner med at det blir kø her, sier Esnault.

Det er Risør Næringsgård som står bak CoWork Risør og som tar risikoen med å starte opp et slikt tilbud i Risør.

– Bakgrunnen for denne satsingen har også fot i at Risør kommune med ny næringssjef har ønsket seg et slikt fleksibilitet miljø, kontorutleie. Næringsgården har prøvd dette før men ikke lykkes helt, da prøver vi dette. Det å leie ut kontorlokaler i Risør er ingen enkel sak, selv med den kvalitet, service og miljø som vi har.

Gründere og pendlere

Esnault tror at det i hovedsak er gründere og pendlere som ser muligheten til å kunne komme inn i et miljø uten at man binder seg til å leie en egen kontorplass på heltid.

– Men vi har også bedrifter som holder til utenfor Risør som målgruppe. Bedrifter som vil prøve Risør eller kanskje har en verdifull ansatt som de vil beholde og som gjerne vil bo i Risør.

risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
elektro
atletixny