Historielosen

Påskevandringen ble en god start for Historielosen Andreas Ausland. Han gleder seg til å dele sine historiekunnskaper videre utover sommeren.

Tekst og foto: Knut Erik Liane

Onsdag tok han med seg folk rundt i de trange gatene i Risør. Ved bruk av humor og selv ironi fikk han fortalt litt av Risør sin historie på en morsom og moderne måte.

– Jeg har alltid vært interessert i historie og ville gjerne dele min lidenskap med flere. Det beste er å se folk ha det moro når jeg skøyer og forteller historier, sier Andreas Ausland.

 

Tilpasset arbeidsplass

Som funksjonshemmet med Asperger og lite utdanning, så kan det være vanskelig å være i ordinært arbeid. Historielosen er Andreas sin måte å skape egen arbeidsplass.

–  Jeg liker å kunne by på meg selv, ikke sitte stille uten å gjøre noe. Det er også viktig for meg å vise folk at man kan lykkes, selv med funksjonshemninger.

Sommervandringer

Til sommeren starter Historielosen for fullt. Da skal han holde fem vandringer, alle med forskjellige temaer.

– Poenget med tema er at man kan gå på flere vandringer. Det starter 29. Juni og varer til helgen før trebåtfestivalen.

Dersom dette også blir en suksess, håper han å få til ett samarbeid slik at han kan gjøre dette til en fast stilling.

– Jeg kan også mer enn Risør historie, så derfor valgte jeg navnet Historielosen. Navnet er ikke knyttet til noe sted, så jeg vil også kunne utvide til flere steder, avslutter Andreas Ausland.

Datoene for vandringene ligger på facebooksiden til Historielosen. Den kommer du til hvis du trykker på denne linken.

risor-baatsenter-forslag
annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
atletixny
elektro