Det var dårlig likt av russen at man ikke fikk det tradisjonelle foredraget på skolen med «Bry Deg» og Bjørn Kolmannskog. For russen i Risør ønsker å vise at de bryr seg.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Visst nok har politiet vært på skolen og holdt foredrag, og dette er russen glad for. Samtidig ønsket de også foredraget som holdes gjennom Norsk Narkotikapolitiforening.

– Kolmannskog har holdt på med dette i mange år, og vi unge har respekt for den innsatsen han legger ned, sier Vetle Hognerud til iRisør.no.

– Dessuten ville Bjørn gjerne snakke med oss, og det er et viktig tema, forteller Mia Gløersen.

Bjørn Kolmannskog og noen av den frammøtte russen på Kiwanishuset tirsdag kveld.

Viktig merke

Budskapet om å si nei til narkotika er noe russen selv ønsker skal komme tydelig fram under russefeiringen.

– Vi måtte til Bjørn for å kunne få disse merkene til bilen. I tillegg til at det er et viktig budskap, er det også mange av sponsorene på russebilene som synes det er viktig at vi har dette merket, sier Gløersen.

Både Mia og Vetle er klar på at de ønsker en russefeiring som skjer på riktige premisser. Det får de vist tydeligere fram når de reiser til landstreffet på Fredriksten førstkommende helg.

– Vi skal ha det gøy, men innenfor lovens grenser, sier Hognerud.

Hans Peder Ommundsen trykker «Bry Deg» på russedressen til Anna Sollie.

Måtte gjøre noe

Det er Trond Hagane, Asbjørn Aanonsen og Hans Peder Ommundsen som har fått med seg gode krefter for å få det hele på plass. Alt etter at datteren til Hagane fortalte at det ikke ble noe Bry Deg-foredrag på skolen i år.

– Samme dag Ingrid fortalte at Bjørn ikke fikk lov å holde foredraget, traff jeg ham på butikken. Der fikk jeg en lang historie om situasjonen. Deretter ringte jeg Asbjørn, noe som endte i det her. Kolmannskog er en mann de har pratet mye om, og som de har respekt for, sier Hagane.

Asbjørn Aanonsen kan fortelle at de både har fått med Kiwanis til å stille lokalene og Extra Randvik til å bidra med brus og twist til arrangementet tirsdag kveld.

– Når russen ønsker å vise at de bryr seg, må de få lære hva de bryr seg om. Og da må den som kan holde foredraget få lov å gjøre det. Dermed har også alle fått klistremerker til både russedresser og biler, sier Aanonsen.

Det var godt oppmøte selv om dette ikke var obligatorisk for russen, og at de i tillegg hadde fri fra skolen denne tirsdagen.