May Ingunn Paulsen ved Risør bibliotek er glad for at man igjen kan tilby de besøkende å spille Playstation.

Det var dårlig stemning på Risør bibliotek da en nyinnkjøpt PS4 ble stjålet før påske. Så kom «Brune Dager» på besøk med en storslått gave.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Risør bibliotek

Da bibliotekleder Anita Thorbjørnsen la ut på bibliotekets facebooksider at deres PS4 (Playstation) var borte, var engasjementet stort. Aldri tidligere har innlegg på deres sider blitt mer lest og delt.

– Det var tydelig at dette engasjerte. Spillkonsollet ble mye brukt av ivrige barn som stadig er innom og spiller. I tillegg bruker vi den jo til singstar-konkurranser på spillkvelder, forteller Thorbjørnsen.

Brune Dager tro til

Men, det finnes mange hyggelig mennesker i Risør som liker å bidra til et levende lokalsamfunn. Trond Hagane og Sven Even Hansen har i en årrekke arrangert Brune Dager. I år var det siste gangen, og det var tydeligvis igjen noen kroner nederst i arrangementskassa.

– Tirsdag denne uken kom Trond Hagane inn på vegne av Brune Dager og fortalte at Sven Even og han gjennom Brune Dager ønsket å donere en ny Playstation 4 til oss. Og onsdag kom han med ikke bare en, men to maskiner. I tillegg hadde de lagd klistremerker med Risør bibliotek til å ha på spillkonsollene.

Thorbjørnsen kan ikke få fullrost givergleden nok.

– Det er veldig positivt at Brune Dager ønsker å bruke overskuddet til et godt formål, så dette er vi veldig takknemlige for.

Mye brukt

Hun vet at det er mange som nå blir glade for at tilbudet om å spille Playstation er tilbake på biblioteket.

– PS4 er mye brukt blant barn og unge. Jeg tenker det er viktig å ha noe som barn og unge er opptatt av for at de skal ønske å bruke biblioteket.

Trond Hagane og Sven Even Hansen i Brune Dager.

I tillegg tror hun dette gir flere muligheten til å få spilt Playstation.

– Det er jo et tilbud for hvem som helst. Kanskje ikke alle har tilgang på det hjemme? Dessuten er det jo med og bidrar til at biblioteket også er en møteplass for den aldersgruppa, avslutter Thorbjørnsen.