Fenomenet CoWork, hvor man kan leie seg inn i et kontorfellesskap på en enkel måte, er utbredt mange steder. Nå er det hele også på plass i Risør.

Tekst og foto: Tore Myrberg

– Vi prøver å skape et mer fleksibelt kontorutleiemiljø i Risør, og har fått veldig mange henvendelser, sa Michel Esnault under den offisielle åpningen fredag ettermiddag.

Dette er blant annet henvendelser fra folk som har hytte eller ferieleilighet i Risør.

– Interessen fra disse går på det å kunne få gode fasiliteter, og ikke minst et miljø å jobb i, når de er i Risør.

Få de yngre tilbake

Esnault fremhevet også det at man ønsker å få de yngre kreftene tilbake til byen, og det har eierne av Risør Næringsgård blant annet bidratt til ved å hente Roger Kvernvik Syversen til å jobbe opp CoWork Risør.

– Han har sagt han skal få fylt lokalene. I tillegg har vi jo Risør kommunes etablererkontorer her, hvor det har vært over 60 personer inne i minst tre måneder de siste årene. Nå skal de komme opp her sammen med CoWork, sier Esnault

Roger Kvernvik Syversen er selv klar på at lokalene skal fylles, selv om begrepet CoWork kanskje er litt ferskt i Risør.

– Jeg merker at det er en veldig interesse, men folk bytter ikke kontor over natta. Så vi må regne med at det går noen måneder før vi merker effekten av det vi nå er i gang med, sier han.

Bård Birkedal og Roger Kvernvik Syversen.

Skryt av næringssjefen

Også næringssjef Bård Birkedal var på åpningsarrangementet. Han mener tilbudet med CoWork er viktig for Risør.

– Vi har mange hytteturister, og det å gi disse muligheten til å tilbringe mer tid i Risør er viktig for oss.

Birkedal sier dette er en av flere ting som er med å trekke folk til sentrum.

– I en tid med endringer i handlekulturen trenger vi ting som skaper liv i sentrum. Det må være folk her i hverdagen. Samtidig er et slik tiltak viktig for at Risør skal være et attraktivt sted for næringsutvikling.