Kultursjefen har som vanlig sett litt på hva som skjer de kommende dagene, og deler her noen av tingene han anbefaler. Under teksten finner du vår oppdaterte kalender.

Utstilling og foredrag

På torsdag er det foredrag i regi av Folkeakademiet, i samarbeid med Aktive fredsreiser, med forfatter Peter Norman Waage. Han skal fortelle om gruppen «Den hvite rose»; en tysk studentgruppe som aktivt motarbeidet Nazi-regimet innenfra til de ble oppdaget og tatt av dage. Waage har skrevet en spennende og interessant bok om gruppen med tittel «Leve friheten». Dette passer naturligvis godt dagen etter frigjøringsdagen.

På lørdag er det åpning av den første av to sommerutstillinger i Kunstparken. I sommerferien er det parkens grand old man Arnfinn Strand som skal ha utstilling. Men nå først er det Nina Due som er grafiker og billedhugger. Hun har rett og slett utstilling i hele Kunstparken, både i galleriet og prosjektrommet (kanskje også cafeen?). Det er altså en stor retrospektiv utstilling. På åpningen lørdag skal forfatter Brita Pollan fortelle om drømmer. Det er fordi at mange av bildene er inspirert av kunstnerens drømmer.

Lørdag (og fredagen) er det foruten quiz og de vanlige gode tilbudene danseforestilling med gjestende dansere fra Tvedestrand (DDD dansestudio) i Risørhuset. På dagtid er det marked i byen i regi Risør By. Og det er naturligvis full aktivitet i idrettslivet.

 

Husk å legg inn ditt arrangement på «Skjer i Risør». Det er en gratis tjeneste, og øker sjansen for at flere bli klar over ditt arrangement: