Mona K. Stray Rambo er til høyre på bildet.

Er du blant dem som synes det er vanskelig å få pengene til å strekke helt fram til neste utbetaling? Da kan dette kurset være noe for deg.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Arvid Lunden

Det er NAV Risør, Risør kommune, NAV Vegårshei og NAV Gjerstad som har gått sammen for å gi de som ønsker det en mulighet til å få bedre kontroll på økonomien. Mona K. Stray Rambo er rådgiver hos NAV, og mener kurset er nyttig for mange.

– Kurset er rettet mot alle som vil lære å disponere sin inntekt på best mulig måte. Dette kan være nødvendig om man får en reduksjon i inntekt eller endring i livssituasjon slik som for eksempel ved skilsmisse eller når man får barn, sier Stray Rambo til iRisør.no.

Handler om hverdagsutgiftene

For å hjelpe de kursdeltakerne er det konkrete ting som blir tatt opp i løpet av tre dager med kurs.

– Noe av det nyttigste er de praktiske og konkrete tipsene for å endre hverdagsutgiftene. Vi har øvelser som viser hvor mye en kan spare ved å være bevisst på hva pengene går til.

Stray Rambo kommer gjerne med råd om hvordan man best får den oversikten man trenger for å styre økonomien i riktig retning.

– Ta vare på alle kassalapper og få oversikt over alle daglige utgifter. Sett opp et budsjett og se hvor mye penger du trenger til daglige utgifter og sett dette inn på en forbrukskonto. Lønna bør gå rett inn på en annen konto uten kort, og overfør derfra til en konto med kort til forbruk.

En hel og to halve

De som melder seg på må være med en hel og to halve dager, og kurset holdes i lokalene til Durapart på Vinterkjær.

– Første dag er tirsdag 21. mai hvor vi bruker hele dagen fra 09 til 15. Deretter blir det kurs fra 09 til 12 fredag 24. og tirsdag 28. mai.

For de som ønsker å være med er det bindende påmelding til iplusspamelding@gjerstad.kommune.no.

Her er en lenke til arrangementet på Facebook