Etter en tøff periode kunne Vanja Egeland mandag denne uken åpne dørene igjen for «Kortreist lykke». Dermed spredde lukten av nystekte munker seg ut i gata.

Tekst og foto: Tore Myrberg

– Det er godt å være tilbake. Samtidig har det neste vært litt godt med en pause etter å ha jobbet nesten fem år i strekk. Det skulle bare vært av en annen grunn, sier Vanja Egeland, mens vårsola varmer opp lokalene etter beste evne.

For det har vært en tung tid hvor Vanja ble slått konkurs tidligere i år. Nå er det imidlertid på tide å se framover.

Ønsket velkommen tilbake

Det var mange som benyttet anledningen til å stikke hodet inn døra for å hilse henne velkommen tilbake denne mandagen. Hilsener Vanja setter pris på.

– Det har kommet mange kommentarer, og det er veldig rørende. Folk stopper opp og sier det er hyggelig at jeg er tilbake.

Samtidig har det vært en litt merkelig helg for henne, i påvente av at det hele skulle igang igjen.

– Fredag så gledet jeg meg ikke helt til å åpne, men da jeg kom i butikklokalene i dag så kom motivasjonen og gleden tilbake.

Har vært savnet

Nå kan faste kunder igjen kjøpe brød, munker eller andre av produktene som er på plass på disken eller i hyllene bak. For det som var mest munker da det hele startet, har blitt så mye mer.

– Det går mye i brød og påsmurt. Dessuten har jeg litt catering, sier Vanja Egeland.

Og de første sommerturistene kom innom allerede første dagen etter gjenåpningen.

– Jeg gleder meg til sommeren, og har hatt sommergjester her i dag. Og fra nå og utover blir det åpent seks dager i uka til over sommeren, og trolig alle dager midt på sommeren. Så skal jeg heller justere litt når vi kommer over sommerferien. Men, siden jeg er alene her, må folk påregne at det også kan være stengt om det er noe jeg skal, avslutter Egeland.