Lederen i 17. maikomiteen gleder seg til en flott nasjonaldag. Med nøye planlegging er det lagt opp til å bli en flott feiring.

Tekst og foto: Knut Erik Liane

Det er et ganske tett 17. maiprogram for Risør i år. For lederen av 17. mai komiteen, Ole Henrik Grønn, blir det en ekstra tidlig start på morgenen.

– Jeg står opp klokken fem for å sørge for at alt er som det skal.

Det er alltids litt forandringer i planen fra år til år. Og det som har endret seg i år er ungdomsappellen. Den har pleid å være oppe på skolen, men i år er den lagt opp til å holdes to ganger i byen.

–Vi har gjort dette for at flere folk skal få den med seg. Først skal den være i gudstjenesten klokken elleve og så kommer den etter borgeretoget.

Det er mye som skjer på nasjonaldagen, de fleste har sikkert flere planer for dagen. Men, det er nok få som blir så travle som Grønn. Etter at han har sjekket at alt er som det skal, starter han dagen med morgentoget.

– Syv-toget er et fantastisk tog, det er kanskje er noe av det flotteste man kan være med på. Etter det har jeg tenkt å følge det programmet som er, og gleder meg til å se alle de glade barna.

Uansett hvor mye man planlegger så avhenger likevel mye på været.

– Det ser ut som det blir fint vær på nasjonaldagen i år, og det er bra. Enhver 17. maikomité sitt store mareritt, er dårlig vær, avslutter Ole Henrik Grønn.