For ett år siden opplevde Kurt Inge Dale og flere andre syklister det som er den store skrekken med massevelt under Herefoss rundt. I helgen var han tilbake i samme ritt.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Privat

Massevelten førte til brekt kragebein og skader i arm, skuldre og rygg. Velten var så stygg at Dale likevel følte han hadde griseflaks med at det ikke gikk enda verre. Nøyaktig ett år senere var han og flere andre ulykkesryttere i helgen på nytt med i sykkelrittet.

– Det var jo selvsagt med stor spenning vi stilte til start, for det var en skremmende opplevelse i fjor. Samtidig var det veldig artig å være tilbake på startstreken, sier Kurt Inge Dale til iRisør.no.

Syklet forsiktig

Han legger ikke skjul på at det var en del tanker som gikk igjennom hodet under rittet, og da spesielt i svingen alt gikk galt.

– Det var flere andre som sa de var spentepå hva som ville skje når de kom til ulykkesstedet. Men, i år var vi veldig forsiktige. Vi tre, team Solberg og meg, la oss sist i felte. Jeg lå helt sist da vi nærmet oss. Da vi passerte så var det med en stor lettelse. Etter det senket jeg skuldrene, og resten av turen var en fantastisk opplevelse.

Fantastisk var også mottakelsen de tre fikk da de stilte til start.

– Det var veldig mange som ble glade da de så oss tre stille til start igjen. Det var mange som ikke trodde det ville skje igjen for ett år siden, sier Dale.

Les også:

– Lyden av folk som gikk i bakken var grusom

Formen på rett vei

Man skulle tro at en syklist som for ett år siden var hardt skadet, ville slite med å sykle det 140 kilometer lange rittet Herefoss rundt. Det var imidlertid ikke tilfelle for Kurt Inge Dale.

– Jeg ser at det kan høres rart ut at det er en fantastisk opplevelse når du sykler et 140 km langt ritt. Men, for meg ble det en bekreftelse på at vintertreningen har vært bra og formen er på rett vei. Det har vært en lang vei å gå det siste året.

Fortsatt så er det ting som ikke er helt bra men det hindrer ikke Dale fra å trene.

– Målene for denne sesongen er å holde meg skadefri og få gjennomført noen Ironman-løp. Jeg har planer om to halvdistanse og en full distanse. Så jeg har meldt meg på de samme løpene som jeg mistet i fjor på grunn av ulykken.

Har satt spor

Hele opplevelsen i fjor har satt sine spor. Det gjelder både på og av sykkelen.

– Jeg er nok mer bevisst på sikkerhet når jeg er på sykkelen, og jeg vet at ting snur fra himmelen til helvete på et øyeblikk. Så jeg kan trygt si at jeg nok også er blitt mer livsnyter, avsltter Kurt Inge Dale.

Fra sykeseng til Ironman på tre måneder