I går var Team Otto i Risør med stor buss og mange biler for å hjelpe en person med en dags oppussing. Det endte i bomtur. Men, i dag var bussen til Otto Robsahm tilbake.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Hele mandagen fulgte Vanja Egeland spent med på appen til Team Otto for å se hvor de skulle starte sin oppussingsturné.

Les mer om prosjektet her

Det hele endte imidlertid med at bussen kjørte videre, da de ikke fant fram til den aktuelle kandidaten. I dag var de imidlertid tilbake i Risør, til stor overraskelse for Vanja, som var personen som de hadde plukket ut å hjelpe.

– Nå er jeg sjokket. Jeg har søkt tre ganger på Sinnasnekkeren, og søkte nå på dette programmet. Jeg visst jo ikke i går, så da var jeg klar hele dagen. Men, jeg trodde sjansen var gått fra meg da de dro til Kristiansand, sier Egeland til iRisør.no.

Kom tilbake

I dag så hun at bussen var på vei oppover igjen, og trodde først den skulle til en annen sørlandsby.

– Da de passerte Tvedestrand sendte jeg melding til søstra mi: Tenk om de svinger av ved Vinterkjær.

Det gjorde bussen, og endelig kom de fram til Vanjas hus. Der er det nok å gripe fatt i, og Vanja har selv en liten ønskeliste.

– Jeg håper de gjør noe med kjøkkenet og badet, samt soverommet opp. Også kanskje verandaen.

Tilfeldig valgt

I Risør er Vanja Egeland godt kjent både for sine munker og at hun har et stort hjerte for å hjelpe andre. Dette var imidlertid ikke noe Team Otto visste om.

– Vi ante ikke hvem hun var. Hun hadde søkt, det var et flagg på kartet og vi fant ut det passet oss. I går kjørte vi rundt og rundt uten å finne noen ting. Dermed gikk tiden, og vi hadde ikke rukket å gjøre noe. Når vi er et sted har vi lyst til å gjøre en forskjell, og da trenger vi litt tid, sier Otto Robsahm.

Etter å ha fått vite litt mer om Vanja, er han enda mer glad for at de dro tilbake til Risør.

– Vi fikk med oss at sosiale medier gikk amok. Hun er tydeligvis en veldig spesiell person. Så vi snudde og kjørte tilbake. Og her kan man gjøre hva som helst. Det som er kjedelig er at vi får ikke gjort nok for henne. Men, vi skal gjøre hva vi kan, lover Otto.

Her en nettsiden hvor du i morgen kan se resultatet av oppussingen hos Vanja