Sebastian Aanonsen har deltatt som frivillig under Risør Trebåtfestival i en årrekke. Nå har han rykket opp til stillingen som festivalkoordinator.

Tekst og foto: Tore Myrberg

De siste årene har 24-åringen hatt ansvaret for festivalens ungdomscrew, et oppdrag har har løst med glans. Nå venter mer ansvar.

– Det å være festivalkoordinator betyr at jeg har ansvar for alt mulig. Det handler om å planlegge og legge til rette for at andre skal få utført ting på best mulig måte, sier Aanonsen til iRisør.no.

Spent på mye

Arbeidsoppgavene går mye ut på å få på plass avtaler samt sikre en god informasjonsflyt. Det burde passe godt for en ung mann som har vært med i trebåtfestivalen siden han var 13 år.

– Jeg har vært med ni ganger tidligere. Likevel er jeg spent på hvordan jeg takler oppgaven, og er sikker på at jeg kommer til å vokse mye disse 12 ukene jeg skal jobbe med trebåtfestivalen.

Der Sebastian selv er spent på om han sitter med nok kunnskap, er festivalsjef Kari-Anne Røisland overbevist om et han er på rett plass.

– Sebastian har vært med på en reise i Risør Trebåtfestival. Den er ganske lik den reisen man kan ha i organisasjonslivet og i bedrifter. Er du positiv og på ballen, så får du muligheter. Sånn er det både i næringslivet og her, sier Røisland.

Mye praktisk

Røisland gleder seg til å dele kunnskaper med Aanonsen i perioden fram til man er i mål med årets trebåtfestival.

– Det er fint å kunne overføre kunnskap til de som er yngre. Og Sebastian er en jeg kan stole på. Stillingen som festivalkoordinator har man bare en kort periode, og det er fint å finne en som kan både festivalen og Risør. Det gjør oss tryggere, sier hun.

Og det er godt å kjenne systemene når alt av bestillinger og systemer skal ligge klart før de frivillige rykker inn rett før festivalen. For foreløpig er det Aanonsen, Røisland og styret i trebåtfestivalen som jobber med festivalen.

– Også kommer Fredrik Sommerfelt Grønvold inn de siste to ukene. Han var festivalkoordinator i fjor og er crewsjef i år, avslutter Røisland.

annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
elektro
atletixny