Rients van der Woude og Nina Gresvig i Risør Seilforening.

Det ble ingen Cupido Cup på våryre seilere i Risør onsdag kveld. Men, snart er det serieseilaser og seilskoler i gang for fullt.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Risør Seilforening starter sesongen med Cupido Cup hvert år. En åpningsseilas som arrangeres så tidlig at det fortsatt ikke er alle som har fått båten på vannet. I år måtte imidlertid det hele avlyses.

– Det er for lite vind. Det kom folk for å være med, så vil ville nok blitt en fem – seks båter, men de som kom og funksjonærene tok en felles avgjørelse om å avlyse, forteller regattasjef Rients van der Woude i Risør Seilforening.

Flere er klare

Allerede fredag er det imidlertid klart for årets første serieseiling, og da regner van der Woude med at flere er klare for å delta.

– Det er fire båter på vei ned nå, så vi blir flere fredag. Etter hvert er målet at vi skal være 15 båter som er med i snitt, sier han.

Sørserien er for 12,5 kvm, 5.5mR og Tur & Hav. I tillegg til denne arrangeres det også en serie for jolleseilerne. Den går på onsdager med start 5. juni.

Mange vil lære

I tillegg til serieseilingene er det i år også seilskole for voksne. Tiril Mathisen og Nina Gresvig er ansvarlig for den, og påmeldingen har vært upåklagelig.

– Vi starter opp den første av fire ganger nå til mandag, og det er tolv som har meldt seg på. Det fungerer slik at det vil være to deltakere i hver båt pluss skipper, sier Gresvig.

I løpet av kurset handler det om å lære det grunnleggende innen seiling.

– Dette gjøres gjennom «learning by doing». Alt handler om å deltakerne ut i båt fra dag én.

Bra for klubben

Seilskole for voksne holdes annet hvert år, og interessen for å være med på dette kurset har vist seg å være stor.

– Sist gang vi holdt dette var det med 16. Er det for mange deltakere blir det litt vanskelig med tanke på at også skipperne må være med de fire gangene. Så med tolv påmeldte er det fullt i år.

Dermed er det bare å vente tålmodig for de som ikke kom med denne gangen, og være tidlig ute neste gang det annonseres om seilskole for voksne. Denne typen kurs har samtidig vist seg å være viktig for Risør Seilforening.

– Stort sett er det folk som ikke har vært i seilmiljøet tidligere som blir med, og det endre ofte med at noen av disse kjøper egen båt. Sist gang var det to som kjøpte seg båt, og gangen før det en, sier Nina Gresvig.

Så selv om onsdagens seiling måtte avlyses, erklærer vi den lokale seilsesongen for å være i gang.

 

risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
atletixny
elektro