Nå har turistene fått en ny mulighet til å ta med seg en liten bit av Risør hjem når de besøker byen. Dette gjennom en helt ny suvenir Embla har fått laget.

Tekst og foto: Tore Myrberg

I butikkvinduet til Embla i Storgata kan man se branntårnet i miniatyr. Det hele laget i porselen, og håndmalt enkeltvis.

– Vi holder jo på med suvenirprosjektet, og følte vi trengte en litt mer eksklusiv suvenir, forteller Asta Gautland Andersen.

Falt ned på branntårnet

Tanken bak er at mange kjøper med seg stedstypiske miniatyrhus hjem når de er på ferie rundt om i verden. Og det var på sin plass å begynne med et signalbygg når man nå satser på dette i Risør.

– Vi begynner med branntårnet, også kjører vi ett hus hvert år. Det er tanken bak. Vi ser for oss at neste hus ut er et lite hvitt hus på Solsiden.

For å få det hele på plass ble det tatt mange bilder fra forskjellige vinkler av branntårnet. Så laget man en skisse.

– Her hos Embla har vi en meget dyktig skulptør i Nge Zaw som laget en modell. Deretter er det hele støpt i porselen i Lillesand, sier Gautland Andersen.

Asta Gautland Andersen og Nge Zaw med den nye risørsuveniren. Foto: Tore Myrberg

Males for hånd

Til slutt blir hvert enkelt branntårn i miniatyr malt for hånd hos Embla.

– Så dette er et lokalt produkt, noe vi er godt fornøyd med. I først omgang har vi laget 50 eksemplarer, og de ti første er allerede solgt. Det er mye arbeid med disse, så prisen er satt til 475 kroner. Men, vi opplever at de som kommer inn for å kjøpe er mer opptatt av produktet enn prisen.

Gautland Andersen er samtidig klar på at dette ikke er nummererte utgaver som skal begrenses til et opplag på 50.

– Nå har vi jo en form for dette, og det er kan godt være vi må støpe flere, avslutter hun.

161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
elektro
atletixny