Det har blitt en tradisjon at Risør Motettkor arrangerer «Kor på menyen» hvor de som ønsker kan høre koret synge helt gratis. Førstkommende tirsdag skjer det igjen.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Både koret og publikum pleier å storkose seg under disse konsertene, da det hele skjer i litt mer uhøytidelige former enn det koret vanligvis opptrer under.

– Jeg tror dette er femte eller sjette gangen. Tidligere har vi vært på Risør Hotel, Brygga og Fredshuset. Denne gangen er det Kunstparken vi besøker, så vi beveger oss litt rundt, sier Olav Thomassen i Risør Motettkor.

Bredt repertoar

Som vanlig er det gratis å komme inn på konserten. Det vil si alt skjer ikke inne.

– Vi begynner ute i amfiet. Deretter skal vi inn i galleriet å stå midt i utstillingen til Nina Due. Det blir bilder, statuer og sang, sier Thomassen.

Foran sangerne står Tor Morten Halvorsen og Jan Egil Berg og leder alle gjennom en kveld med bredt repertoar. For det er stort spenn på musikken kommende tirsdag.

– Det blir veldig blandet. Vi synger Lillebjørn Nilsen, som nevner Beethoven. Vi synger ikke Beethoven, men har Mendelssohn. Så det blir som vanlig både noe som er lett og ledig, og noe vi synger som kirkekor, forteller Tor Morten Halvorsen.

Håper på godt besøk

Siden det er «Kor på menyen» som er tittelen på konserten, blir det mulig å få seg både mat og drikke under arrangementet. Samtidig er det også mulighet for å komme for de som er der kun for å høre motettkoret.

– Det har vært bra med folk på disse konsertene hele tiden. Jeg tror en tirsdagskveld er akkurat riktig kveld nå om våren.

Halvorsen røper samtidig litt mer om hva folk kan forvente om de kommer.

– Vi skal synge om naturen, kjærlighet og litt barnesang. Det er ikke hver dag vi synger «Bæ, bæ, lille lam» i barokkstil, avslutter han.

161015_215x215_irisor_hrbildeler
risor-baatsenter-forslag
annonse_Lindal
atletixny
elektro