Det kan virke som om Olga Konkova trives med Risør og at Risør trives med henne. For lørdag er hun tilbake i byen for tredje gang.

Tekst: Tore Myrberg

Det går mot sommer for Risør Jazzklubb, og lørdag arrangerer de den siste jazzklubbkonserten på Risør Hotel før ferien. Og det med et gjenhør.

– At hun har vært her før har en positiv innvirkning på hvor mange som kommer for å høre. I tillegg spiller hun et melodiøs jazz med nerve, noe som gjør det spennende å høre på, forteller Martin Aanonsen i Risør Jazzklubb.

Olga Konkova har sin klassiske utdannelse fra Moskva og gikk senere på jazzlinja ved Berklee College of Music  i Boston. Der traff hun en norsk student og ble med han til Norge.

Ved siden av å undervise som klaverpedagog ved Institutt for Musikkvitenskap på Universitetet i Oslo, har hun spilt med en rekke av norske artister, fra jazz med bl.a. Carl Morten Iversen, Audun Kleive og Per Mathiesen til ord- og gitarvirtuosen Øystein Sunde. I 2005 mottok hun Spellemannsprisen sammen med Hans Mathiesen for albumet «Quiet Songs».

Til Risør kommer hun med to musikere: Roger Johansen på trommer og Stephan Kurmann på bass. Konserten fyres av på Risør Hotell.

For de som synes det er trist at vårsesongen for jazzklubben snart er over, kan Martin Aanonsen komme med trøstende ord.

– Vi kommet med mye spennende igjen til høsten, lover han.

risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
elektro
atletixny