Kristofer Torkildsen smiler bredt etter at han tirsdag fikk besøk av Østre Agder Sparebank. De hadde nemlig med seg en hyggelig pengegave.

Tekst og foto: Tore Myrberg

«The Sound of Risør» er en helt ny festival, som arrangeres i Kunstparken 2. og 3. juli. Som nystartet festival, smakte det godt med støtte fra Østre Agder Sparebank.

– Ikke bare er det viktig med støtten, men de betaler jo også ut på forskudd. For et lite firma er det viktig med penger til å betale med, sier Torkildsen til iRisør.no.

Lokale musikere

Gjennom to dager i begynnelsen av juli skal Kunstparken i Risør fylles med musikk, og denne gangen mest mulig av det kortreiste slaget.

– Jeg har valgt ut de jeg selv mener er gode. Det vil si, det er mange flere, så vi hadde ikke plass til alle nå denne gangen. Festivalen er i tillegg bygd rundt lokale ressurser framfor sjangere, så her blir det alt fra kirkeorgel til rock, sier Torkildsen.

Nina Holte og Jan Birger Stebekk i Østre Agder Sparebank synes det å høre om festivalen er som musikk i ørene. Det var derfor liten tvil om at lokalbanken vil gi støtte.

– Vi falt rett og slett for søknaden vi mottok. Dette er et kjempegodt initiativ. Den informasjonen vi i tillegg har fått nå, bekrefter at dette en noe det er bra for oss å være med på, sier banksjef Nina Holte.

Ut til mangfoldet

Den uttalelsen støttes fullt ut av markedssjef Jan Birger Stebekk.

– Vi prøver å spre sponsormidlene våre ut til mangfoldet. Og «The Sound of Risør» kan vise til et variert og godt program. Samtidig er det jo også viktig at vi er synlige i kommunene vi dekker. Derfor er vi også inne i slik som Kammermusikkfesten, Risør Festuke og Risør Håndballklubb, for å nevne noen, sier Stebekk.

Nå håper både de og Torkildsen at den første utgaven av festivalen blir en stor suksess.

– Dette skal være et hyggelig møtested. Lokale band trekker jo et lokalt publikum, men her tenker vi også å trekke inn de tilreisende. Festivalen går jo samtidig som seilerne kommer til byen, så her kan de møte lokalbefolkningen, sier Torkildsen.

Programmet

For de som lurer på hvem som spiller under festivalen, har vi en liten oversikt her (med forbehold om endringer):

Tirsdag 2. juli:
19.00 Espen Aasbø/Nina Byttingsmyr
20.00 Temperatur
21.00 Maria Hansen/Andreas Halvorsen Eriksen
22.00: Twistex
23.00 Tre vikarer i en trio
00.00 Herman Bakke Karlsen

Onsdag 3. juli:
19.00 Coverleaf
20.00 Rune Hansen/Hannah Brøyn Skuggevik
21.00 The Three Thirty
22.00 Quip Azure
23.00 Bente Ulleland/Robert Løkketangen
00.00 Herman Bakke Karlsen