Denne onsdagen er det på ny klar for Risør Musikkorps utekonsert i Urheia. Bente Arntsen lover en konsert med stor variasjon og en tradisjonsrik avslutning.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Privat

Det pleier å være godt med folk under konserten på platået til den nedlagte radaren i Urheia. Og her blir det mye god musikk før det hele avsluttes med «Ut mot havet» av Edvard Fliflet Bræin.

– Det var en som på en øvelse foreslo vi skulle avslutte med noe annet i år. Vedkommende ble møtt av ville protester, sier Arntsen lattermildt.

Bedre plass

Og det er kanskje ikke så rart. Både konserten og avslutningen har blitt en tradisjon, og et år var også kona til den avdøde komponisten, Karen Bræin, til stede. Men, før man kommer så langt har korpset vært i gjennom mye annen musikk.

– Vi skal selvsagt spille marsjer, men også samba og blues.

Det blir nytt i år at de som kommer for å høre får se et flott område som er ryddet av «Urheias venner». Nettopp dette nyter korpset og publikum godt av under konserten.

– Tidligere har vi vært opp og ryddet litt i forkant, men nå er det kjempeflott der oppe. Ryddingen har gjort at det er plass til flere som har tatt med egen stol, sier Arntsen.

Gratis med en hake

Konserten i Urheia er avslutningen på vårsesongen for Risør Musikkorps. Derfor er også konserten gratis. Men, det er lov å bidra med en skjerv til korpset for de som ønsker.

– Vi har både med en bøtte til kontanter og muligheten til VIPPS. Dessuten har vi med vår nye kalender som vi håper å få solgt noen av.

Etter en natt med regn holder man nå pusten og håper på godt vær ved konsertstart klokken 18. Skulle været slå seg vrangt, har man også en backup-løsning.

– Da blir det hele i Frelsesarmeens lokaler, men vi håper å kunne holde konserten i Urheia, avslutter Bente Arntsen.

risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
atletixny
elektro