Cornelius Knudsen, Markus Kolmannskog og Ståle Waasjø Øylandsdal hos Montér Risør.

Cornelius Knudsen og Markus Kolmannskog trives godt med å jobbe hos Montér i Risør ved siden av skolen. Men, det blir stadig vanskeligere å skaffe ungdom som vil jobbe.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Til tross for at Ståle Waasjø Øylandsdal hos Montér Risør tenker langsiktig, og tilbyr faste muligheter til å tjene litt ekstra for ungdom, er det få som tar kontakt.

– Jeg har søkt etter ungdommer for jobb her hos Montér, men responsen er minimal. Trenden de siste årene er at færre og færre kommer og spør om jobb, sier Waasjø Øylandsdal til iRisør.no.

Trives godt

Bedriften satser bevisst på å hente inn ungdom fra den høsten de begynner på videregående skole.

– Vi tilbyr ungdommene som vi ansetter faste vakter etter skole, lørdagsjobbing og sommerjobb i flere år framover. Tidligere var det mange som ønsket seg slike jobber, men nå ender vi opp med å spørre våre venner om de har ungdom som ønsker å tjene penger på å jobbe. Mens egentlig er det jo slik at vi ønsker å ha noen å velge blant.

Cornelius Knudsen og Markus Kolmannskog angrer ikke på at de selv tok kontakt, og er nå rutinerte hjelpere i utebutikken.

– Det er en fin jobb, og man får ikke dårlig betalt her, sier Knudsen.

– En som jobbet her tjente nok til å ta lappen på både bil og motorsykkel på ett år, sier Waasjø Øylandsdal.

Flere har samme problem

Utebutikken består mye av å hjelpe folk med å finne riktige materialer. Men, det er ikke bare her man har utfordringer.

– Også i butikken inne mangler vi for tiden folk. Og når jeg snakker med andre som driver butikk, forteller de om samme utfordring. Det virker som det er vanskeligere å få ungdommen til å jobbe nå enn det var tidligere.

Selv synes han det har vært en tydelig endring de siste fem årene.

– Selv begynte jeg å jobbe som 11-åring. Det er over 20 år siden, og den gangen var man heldig om man fikk jobb. Nå virker det ikke som om mange ungdommer ikke ønsker ekstrajobb eller sommerjobb lengre.

Skaper utfordringer

Nå håper Waasjø Øylandsdal at ting kanskje kan snu, for muligheten ligger der for ungdom som virkelig ønsker seg ekstrajobb.

– Vi trenger folk for å holde ting gående. Om ikke må vi snu rundt på bemanningen vi har i dag, og da vil vi få færre til å betjene kunden. Og siden vi gjerne tenker at de som kommer inne skal kunne være her mens de går på videregående, håper vi noen ser muligheten, avslutter Ståle Waasjø Øylandsdal.

161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
elektro
atletixny