I morgen kveld er det offisiell åpning av Risør Kammermusikkfest. Og overraskende nok var det søndag kveld fortsatt billetter å oppdrive.

Tekst: Tore Myrberg

Det har ofte vært en myte om at det er umulig å få billetter til kammermusikkfesten i Risør. Men, mulighetene er det fortsatt. Vi har bedt festivalsjef Eirik Raude om en oppdatering på hvordan det ser ut akkurat nå.

– Per nå er det 17 billetter til åpningskonserten, så den må man forte seg å kjøpe til. I tillegg er det få billetter igjen til festkvelden på Hødnebø på tirsdag. Alle hjemme hos-konsertene er utsolgt, det samme gjelder de første konsertene på Rådhuset. Det er også få billetter igjen til konserten i kirken onsdag kl.18. Alle de andre konsertene er godt solgt, men heldigvis har vi noen billetter igjen, sier Raude til iRisør.no.

Glad for værmeldingen

Tidligere har et av spenningsmomentene vært om hvordan været skulle bil 25. – 29. juni. I følge yr.no ser det nå veldig lovende ut.

– Nå som jeg ser at været er bra, er jeg ikke så spent på det lenger, humrer festivalsjefen. – Akkurat nå er jeg kanskje mest spent på hvor mange som kommer til Stangholmen – og om programmet der blir så fantastisk som vi tror.

Og for virkelig å gjøre det til en balansekunst, ønsker seg verken pøsende regnvær eller tropesommer.

–  Fint norsk sommervær, som i dag, er jo det beste for oss.  Det er ikke noe ideelt å gå på konsert om det er for varmt! Heldigvis ser det ut til at det blir fint vær på lørdag. Da har vi både familiedag og Stangholmen-konsert, så vi krysser fingrene!

Noen endringer

Med mange mennesker som deltar, har det kommet noen endringer i siste liten. Samtidig har festivalgjengen fått kastet seg rundt for å finne gode erstatninger.

– Ja, faktisk! Vi har dessverre fått beskjed om et og et halvt sykdomsforfall. Sopranen Mari Eriksmoen har måtte utsette ankomsten, men kommer til konsertene mot slutten av uken. Heldigvis har vi fått en erstatning for henne i Ann-Helen Moen.

Det andre forfallet har innvirkning både på åpnings- og avslutningsdagen.

– Thomas E. Bauer har dessverre mistet stemmen, men vi har fått to fantastiske vikarer. Den første, Christian Immler skal synge under åpningskonserten, mens Yngve Søberg, bass-baryton ved Den Norske Opera & Ballett, skal hoppe inn ved konsertene på lørdag, sier Raude.

Forventet høydepunkt

Som festivalsjef ser Raude fram mot alt som skal skje gjennom fem dager i Risør. Likevel klarer han å trekke fram noe han personlig ser ekstra fram imot.

– Absolutt! 28. juni fremføres György Ligetis Síppal, dobbal, nádihegedüvel – for første gang i Norge – med kunstnerisk leder Marianne Beate Kielland, og slagverkerne Christian Lindqvist, Bjørn-Christian Svarstad, Kristoffer Almås og meg selv. Her spilles det på både blokkfløyter og munnspill, og det er så vidt at hele trommeriggen får plass i lille Risør kirke.  Det blir utrolig kult! Og så gleder jeg meg til å høre vår kunstneriske leder  Marianne Beate Kielland synge – spesielt gleder jeg meg  til nattkonserten kl. 22 på fredag der hun skal fremføre musikk av Groven, avslutter Eirik Raude.

annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
atletixny
elektro