Credit: Liv Øvland

– Konserten Mozart/Debussy/Wolf i Risør kirke blir kjempeflott, sier festivalsjef Eirik Raude. Den er bare én av godbitene som venter publikum denne tredje festivaldagen.

– På kirkekonserten kan publikum oppleve Mozarts eneste verk for klaver og blåsere, Kvintett for klaver og blåsere i Ess-dur. Han mente selv at det var noe av det beste han hadde skrevet, og for Mozarts del betyr det som kjent ikke så lite, sier Raude. Han legger også til at det blir en programendring i konserten som starter kl18: I stedet for Italienisches Liederbuch av Hugo Wolf, blir det sanger av Sibelius, Wagner og tre andre sanger av Wolf. Disse fremføres av kunstnerisk leder Marianne Beate Kielland og pianist Ingrid Andsnes. — Ellers byr pianisten Nils Anders Mortensen på noen av Claude Debussys vakre pianostykker, det tror jeg blir magisk, sier Raude.

 Matinékonsert på Rådhuset

Kl.15 er det duket for konserten Marias hjerte på Rådhuset. Musikalske hyllester til jomfru Maria utgjør noe av den mest inspirerte kirkemusikken fra barokken. Denne konserten, med Marianne Beate Kielland og Barokkanerne, starter i 1707 og tar publikum med på en musikalsk reise med musikk av blant andre Händel og Pergolesi.

— Konserten avsluttes med Antonio Vivaldis Konsert i g-moll, RV 157, et fyrverkeri av en konsert for strykere som sender publikum dansende ut i sommeren, sier Raude.

Hjemme hos-konsert og Torsdag kveld på Hødnebø

Kl.11 åpner Brita og Jan Egil dørene til sitt hjem i Ringveien 41. Her er det fiolinisten Eldbjørg Hemsing og pianisten Georgy Tchaidze som står for musikken. Og så braker det løs med Torsdag kveld på Hødnebø 11 timer senere, altså kl.22.

— Det blir kjempekult! Denne kvelden er det Håkon Kornstad Trio og Yellow Lounge med Mari Samuelsen og duve fra Risør som står på programmet, sier Raude. Han forklarer at Håkon Kornstad Trio, med utgangspunkt i operaarier, improviserer frem musikk som er full av frihet, varme og humor. — Dette blir en konsert for jazz-fans, operaelskere og alle som bare vil ha musikk som lever, sier han.

Klubbkonseptet Yellow Lounge tar den klassiske musikken ut av konserthusene og inn på nye arenaer.

— Yellow Lounge er kjent for å presentere klassiske stjerneartister sammen med anerkjente DJ’er og VJ’er, og det er ekstra stas å kunne presentere duve fra Risør sammen med fiolinisten Mari Samuelsen — som suste rett inn på VG lista med sin nye CD — rett før festivalstart, avslutter Raude.

161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
elektro
atletixny