I dag kommer det opp mot 100 båter og 200 seilere til byen for å konkurrere mot hverandre i Junior-VM. Brødrene Mathisen er klare for å gi alt.

Tekst: Marcus Aanonsen, Foto: Kristoffer Tronstad

Det nærmer seg med stormskritt at Mads- og Tomas Mathisen skal ut og seile VM på hjemmebane. At de kan konkurrere i Risør er noe de syntes er veldig gøy.

– Det er helt uvirkelig og vi gleder oss masse, sier Mads Mathisen til iRisør.no.

Godt fokus

Denne uka er det mye som står på spill for brødrene. Nå gjelder det å holde fokus.

– Det er mye mental forberedelse og fysisk opptrapping. Vi tenker ikke på unødvendige ting, vi holder bra fokus, men samtidig vil vi prøve å nyte øyeblikket og ha det moro.

Bra arrangert

Mads og Tomas har stor tro på at dette blir et godt arrangert VM. Komiteen skal visst allerede ha fått mye positive tilbakemeldinger fra seilerne.

– Vi vet at dette kommer til å bli et knallbra arrangement. Komiteen og alle frivillige har forberedt seg kjempemye og vist allerede nå at dette kommer til å lykkes skikkelig.

Kjemper i toppen

Det er tøffe lag brødrene skal seile mot, men gode resultater denne uken kan hjelpe godt mot en mulig OL-billett til Tokyo 2020. Fortsatt er det ikke seier guttene tenker mest på dagene før.

– Å vinne har vi ikke fokus på nå. Vi skal være med å kjempe i toppen, men seier ville jo betydd alt.

Ønsker publikum

– Jeg håper på at så mange som mulig stiller opp til åpningsseremonien tirsdag klokka 18:00. Det vil også være masse aktivitet i havnområdet hver dag fra klokka ni gjennom uka, avslutter Mads Mathisen.