Det er mye å glede seg til på Risør kino i sommer. Gamle klassikere kommer tilbake i nytt format, og fortsettelser av kjente filmer står på programmet.

Tekst og foto: Knut Erik Liane

I likhet med store deler av Risør er sommeren en av de viktigste tidene for Risør kino. Kinosjef Elen sammenligner det med handelsdagen.

– Det er ganske mange turister som er på kino i løpet av sommeren. Det er også en god tid med tanke på ferie og barnefamilier.

Noe for alle

Allerede nå er det mange store filmer som er på kino. Og det kommer bare flere iløpet av sommeren. I midten av juli kommer den som kinosjefen tror blir årets sommerfilm.

– Løvenes konge tror jeg kommer til å bli kjempebra. Det er en ny versjon av Disney-filmen som kom ut på 90-tallet. Sommeren er alltid reddet når det kommer en god film til hele familien.

Til glede for den litt eldre generasjon har Nordisk Film bragt tilbake de gamle Olsenbanden-filmene fra 70-tallet. Kinosjefen har valgt å vise den tredje filmen i serien.

– Det blir moro med en såkalt gammel sviske. I Olsenbanden tar gull foregår deler av handlingen på Sørlandet, derfor valgte jeg å vise den i sommer.

Crawl

Videre er det mange filmer å glede seg til i sommer. Enten man liker skrekk eller action så har man alt fra skrekkfilmer slik som Crawl eller Childsplay, til actionkomedier som Stuber.

– Jeg er ikke kjempefan av skrekkfilmer, men tror jeg skal prøve å få sett Crawl. Aller mest gleder jeg meg til å se Once upon a time in Hollywood, sier Elen Regine Lauvhjell.