Tre dager med regatta er over, og det er to dager igjen. Så langt kan leder for arrangementkomiteen, Anne Wichstrom, si at alt har gått som det skal.

Tekst og foto: Marcus Aanonsen

Det er mye som skjer i byen i forbindelse med VM. Bak et slikt arrangement er det mange timer arbeid og mye planlegging. Da er det gøy at ting går som det skal.

– Så langt har det gått over all forventning. Vi er kjempefornøyde. Ikke bare vi som arrangør, men seilerne gir også uttrykk for at dette bare er helt supert, sier Anne Wichstrom til Irisør.

Godt tatt i mot

Dette er ikke bare en stor og spennende uke for Risør, men spesielt for de 102 seilerne som konkurrerer. Da er det hyggelig at de blir godt tatt i mot.

– Det virker som at Risørs befolkning har tatt alle vel i mot. Jeg ser folk stopper og prater med seilerne og diskuterer båter osv. med de. Det er veldig gøy, sier Wichstrom.

Hardt vær

Det er ingen tvil om at været har mye å si når man skal ut og seile. Dette har seilerne kjent godt på denne uken.

– Vi har hatt mye vind og bølger. Torsdag var en veldig tøff dag med ekstra store bølger. Onsdag fikk vi endelig syd-vesten som vi hadde håpet på lenge. Det er den som gir oss muligheten til å kunne seile på Byfjorden, sier Wichstrom.

Norske seilere

På fredagens seilas klarte Mathisen brødrene å klatre helt til topps. Det er veldig gøy, men de er ikke de eneste Nordmennene som gjør det bra.

– Vi har to norske båter til i 49er klassen også har vi en båt i FX klassen med to jenter fra Oslo. For de to jentene er det første gang de stiller til regatta og de er helt nye i klassen. Første dagen var de oppe på femte plass, så det er veldig imponerende, sier Wichstrom

Rørt av åpningseremoni

Tirsdagens åpningseremoni med korpsmusikk, bunader og taler var noe som rørte Anne og andre fra arrangementkomiteen. Det var en seremoni hun vil huske.

– Det er kjempegøy at så mange av Risørs befolkning virkelig tok turen inn til byen for å skape en uforglemmelig opplevelse for alle seilerne. Jeg tror også det var en flott og uforglemmelig opplevelse for oss som bor i byen. Det er veldig gøy at folk bidrar og er med på å gjøre dette til en stor, flott feiring, avslutter Anne Wichstrom.