Når Torgeir tar en pause mellom restaurering av biler og motorsykler, lager han kunstverk av kjetting og det som ligger rundt.

Tekst og foto: Knut Erik Liane

Ifjor lagde Torgeir sitt første kunststykke av kjetting. Det tok ikke lang tid fra han delte bildet på Facebook til han fikk forespørsel om han kunne lage flere.

– Det tok litt av. Jeg endte opp med å lage rundt 30-40 stykker. Mest til venner og bekjente, men også noen andre som hadde lyst til å kjøpe, sier Torgeir Andersen.

Vektløshet

Han fikk ideen med kjettingen fra ett bilde fra Florida. Der hadde noen hengt opp postkassa si med sammensveisa kjetting.

– Jeg syntes det var så stilig og ville lage det her hjemme. Kjettingen jeg skaffet var ikke kraftig nok til å holde postkassa, så da bare lagde jeg en liten figur isteden. Litt av ideen er å gi følelsen av at tyngdekraften er opphevet.

Mange har trodd det bare er laget av plastikk, men så fort de løfter på merker de noe annet forteller Torgeir.

– De skal se ut som ekte stål. Derfor har jeg laget de slik at de begynner å ruste hvis de står ute, da ser man at det ikke bare er noe plast.

Kunst

Mange ser på det som kunstverk, men Torgeir ser ikke på seg selv som en kunstner.

– Jeg er en industriarbeider, det er det jeg er. Jeg ser ikke på det som kunst, jeg ser det bare som gøy.

Siden de alle er håndlagede er det ingen som er helt like, og han lager også litt forskjellige utgaver.

– De får nesten sin egen personlighet, hvis man kan kalle det det da. Noen bruker de til å henge blomster eller lykter, selv syntes jeg de står fint som de er, avslutter Torgeir Andersen.

 

Har du en hobby eller kjenner noen som vi burde skrive om? ta gjerne kontakt på: knuterik@irisor.no 

annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
risor-baatsenter-forslag
elektro
atletixny