Fremover blir aktivitetsnivået høyt i Risør. Allerede til tirsdag er det kveldsåpent med mannekengoppvisning, moro for barna og gode tilbud i butikkene.

Tekst og foto: Marcus Aanonsen

Kveldsåpent i Risør er alltid gøy. Noe folk syntes er ekstra stas er mannekengoppvisningen med lokale modeller.

– Noe av det som er mest populært er jo mannekengoppvisningen. Den er klokka 19:00. Da blir det pyntet med blomster og rød løper når modellene går utover Kongebrygga, sier Unni Olimb Norman.

Moro for barna

For at de mindre også skal kose seg med kveldsåpent vil det være flere leker i byen. Det vil blant annet være et lite basseng med småbåter og små biler barna kan leke med.

– Nå er det ferietid og da er det hyggelig hvis barna kan være med på kveldsåpent og også ha noe å gjøre. Kanskje det er litt kjedelig for de minste å se på mannekengoppvisning, så da kan de holde på med lekene isteden, sier Unni.

Kystkultur bok

I år er det en ting som er helt nytt under kveldsåpent. Dette er kreativt og kult.

– Risør Kystkultursenter vil stå her og presentere Kystpasset. Det er en liten bok der det står beskrivelser av ulike Kystkultursentre. Så da når du er på besøk rundt om så får de et stempel, og hvis du får fem stempler vil du få et gratis dagspass til Trebåtfestivalen, sier Unni.

Akkurat hvor du får tak i stemplene vil stå i boka.

Nytt, brukt og gammelt marked

Kveldsåpent kan være en glimrende mulighet til å kvitte seg med noe man ikke lengre trenger, eller kanskje få kjøpt seg noe man trenger til en rimelig penge.

– Nytt, brukt og gammelt marked har vi hatt i flere år. Da kan alle som har lyst til å selge noe ta det med seg og stå på torvet. Både voksne og barn kan komme med ting de har liggende hjemme, sier Unni.

Flere jo bedre

Det er ingen tvil om at det er gøy med ting som skjer i Risør. Da er det også viktig at folk stiller opp på det som skjer.

– Jeg håper at mange vil komme, og jeg tror absolutt at det vil være verdt turen. Jo flere vi er jo hyggeligere blir det jo, avslutter Unni Olimb Norman.