Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jacobsen. Foto: Privat

Da Kari-Anne Røisland i Risør Trebåtfestival møtte på Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jacobsen på torvet i Risør, endte en ferieprat opp med et hyggelig samarbeid.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Privat

Hulbækmo og Jacobsen er godt kjente i Risør, og bruker en god del av sommeren i sitt feriehus i den hvite by.

– Det er en glede å ønske Tone og Hans Fredrik tilbake til Risør Trebåtfestival. En ferieprat på torvet i Risør i helgen ble til en spennende familieforestilling under årets festival. Det er bare å glede seg, sier festivalsjef Røisland.

Forestillingen det er snakk om heter «I gamle hatter bor mye latter». Duoen holdt konsert med samme forestilling på Moen for tre år siden, og vi skrev den gangen følgende:

Gleder seg til Moen-konsert

Risør Trebåtfetival har skrevet følgende om forestillingen:

Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jacobsen åpner lokket på den musikalske skattekista si. De to har turnert i barnehager for Rikskonsertene, vært programledere i barneTV og gitt ut en barneCD, Langt nord i skogen, som de fikk Spellemannprisen for. Ved siden av å ha øyne og ører rettet mot vår egen musikalske arv har de også vært ute i den store verden. De har turnert i hele Norge og over store deler av kloden og samarbeidet med musikere fra vidt forskjellige steder, og lært sanger og musikk de har tatt med seg hjem til Norge. Noen av dem er med i denne konserten.

Dette er en konsert for hele familien. Her møter publikum en verden full av musikkglede og magi, stemningsfull, humoristisk og frodig: Gamle, sjeldne instrumenter, spennende folkeviser og sagn, barnerim og regler, nyskrevne melodier til tekster av norske poeter som har skrevet for barn. Tilhørerne blir også aktivisert selv på ulike måter gjennom hele konserten.