Fra torsdag til lørdag blir det fullt liv i byen da Villvin Kunsthåndverkmarked arrangeres for 40. gang. Dette er altså Risørs første festival.

Tekst og foto: Marcus Aanonsen

Etter 40 år med festival begynner ting å sitte. Derfor kan vi være trygge på at dette, som tidligere år, vil bli et bra og spennende marked.

– Det blir verksteder og aktiviteter. Det vil være et glassblåser verksted og vi vil finne en smed som ikke smir på gamlemåten, men en litt mer moderne måte. Mye gøy å se på, sier Tone Lindegaard.

Boklansering

For å markere jubileet har Sunniva Haugen Breidvik skrevet egen bok om Villvin Markedet. Denne boken vil ha lansering på torvet i morgen.

– I denne boka er det samlet gamle bilder og litt nyere bilder fra 40 års historie med marked, og skrevet betraktninger rundt markedet, sier Arnfinn Haugen.

 Trofaste deltakere

I løpet av 40 år er det mange som har stilt med stand på Villvin Markedet. Tone syntes det er veldig gøy med alle som kommer tilbake år etter år.

– Det er alltids noen som forsvinner og noen nye som kommer, så det rullerer litt. Noen få stykker tror jeg nesten har jubileum sammen med oss, og det er veldig gøy, sier Tone Lindegaard.

Tilrettelagt for barna

Det er bare å ta med seg barna på markedet, for de kan også kose seg. Hvert år har Villvin eget barneverksted med ulike temaer.

– I år skal det brettes origami og vi skal lage små vindmøller som skal settes opp i stativ så vi får en liten vindmøllepark. Den vil lage litt lyd og bevege seg, så vi gleder oss til å se hva det blir, sier Tone Lindegaard.

– Ofte sitter både mor og far der sammen med barna, og noen ganger er de minst like ivrige som ungene, legger Arnfinn Haugen til.

Vær nysgjerrig

– Jeg syntes folk skal sette på seg det nysgjerrige blikket og ta seg en tur til byen. Se på livet og kanskje du finner noe interessant, avslutter Tone Lindegaard.