Bakgården – den skjulte perla

Det er mange som har funnet veien inn i Bakgården, og i år er det enda flere grunner til å ta turen innom den lille restauranten.

Tekst og foto: Knut Erik Liane

Peter Mejlhus tilbringer nok en sommer i bakgården og inviterer til en hyggelig og avslappet lunsj.

– Vi ligger på en veldig fin plass og er litt skjermet for støy utenfra. Vi blir en slags gjemt perle midt i Risør sentrum, sier Peter Mejlhus.

Nytt

Med nye bord og liv i blomstene har de fått frisket opp tilværelsen i bakgården. De har også fått en oppdatert meny til glede for sommergjestene.

– Vi server blant annet carpaccio, og er de eneste i byen som gjør det. Carpaccio er tynne skiver av okse som serveres rått med oliven olje. Det er ett lett og deilig sommermåltid.

I år har de skaffet seg live musikk en gang i uken. Dette er noe Mejlhus gleder seg til.

– Onsdag tiende juli spiller Mats Engkvist, og det blir musikk også videre ut sommeren. Jeg tror det kommer til å bli veldig moro og gleder meg.

Villvin

Under Junior-VM var det mange mennesker i Risør, og flere tok turen innom bakgården. Kammermusikken var enda større.

– Under kammermusikken var det mange her, og enda flere kommer som regel under Villvin. I og med at Villvinbutikken ligger rett ved siden av, pleier Villvinfestivalen å være den største tiden for oss, avslutter Peter Mejlhus.

De har fått mye skryt for sitt rekesmørbrød: Det Danske Fjell. Det kan du lese mer om her:

Kommer til Risør for å servere sommergjestene

annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
risor-baatsenter-forslag
elektro
atletixny