Folk strømmet til Sandnes for å få testet formen under årets utgave av Feriespretten. Det ført til ny publikumsrekord.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Hope IL/Trine Jacobsen

Til sammen 240 små og store fikk på seg joggeskoene og tok beina fatt. Det gjør at leder Trine Jacobsen i Hope IL smiler bredt.

– Det er alltid spennende i forkant av arrangementer hvor mange som kommer til å delta. At det skulle komme så mange som det gjorde er kjempegøy, sier Jacbosen.

Trykk her for å få opp resultatlistene fra Feriespretten 2019

Lokale og turister

Hun tror idrettslaget har funnet en liten nisje med å arrangere et løp i juli.

– På denne tiden er det ikke så mange andre løp, og det passer kanskje for mange å kombinere ferien med Feriespretten så tidlig på sommeren.

Arrangøren merker godt at det å lage noe som passer både for fastboende og tilreisende gir suksess. Blant annet ved at løypene har sitt utgangspunkt ved Sørlandet Feriesenter.

– Det er mange turister som deltar, i tillegg til mange lokale fra Risør og andre nabokommuner.

God hjelpere

Så skulle man kanskje tro at det er stor utfordring å stille nok frivillige til å arrangere et løp for 240 personer mens det er fellesferie. For det krever mange frivillige for å få det hele på plass.

– Det har ikke vært vanskelig å få tak i folk til å hjelpe. De stiller villige opp og tilbakemeldingene er at de syntes dette er veldig moro. Uten alle de frivillige hadde vi ikke fått dette til.

Trine Jacobsen håper samtidig at man klarer å holde en stil på det hele som gjør at man neste år får med enda flere til å løpe Feriespretten.

– I går tok vi imot 240 barn og voksne til sammen. Selv om plassen ved Sørlandet Feriesenter er begrenset har vi fremdeles plass til flere deltakere. Hvis antallet stiger i årene fremover må vi kanskje vurdere et tak på antall deltakere, det vil tiden vise, avslutter hun.

Her er noen bilder Trine Jacobsen tok under arrangementet: