– Nå er det ikke en hobby lengre, nå er det en profesjon, sier Terje Vestervik. Onsdag kveld åpnet han sin første separatutstilling i Solsiden 10.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Spennende streker og farger står i sterk kontrast til det mørke utstillingslokalet i Solsiden 10. På utsiden av galleriet møter vi en spent kunstner, som konstaterer at folk kommer strømmende til utstillingsåpningen.

– Dette er vannvittig morsomt. Jeg skal jo ha en utstilling i Kunstparken som følge av stipendet jeg fikk av kommunen, så dette er ekstra mulighet jeg fikk av Ruth Ervik, sier Terje Vestervik til iRisør.no.

Spent på responsen

Man merker på hele stemningen at utstillingen betyr mye for den unge mannen fra Songe.

– Dette gir meg muligheten til å vise fram arbeidene jeg har jobbet med i år. Også er det jo min første separatutstilling. Jeg har stilt ut i samarbeid med andre tidligere. Men, nå er det min utstilling.

Som folk flest er også Vestervik spent på responsen fra publikum på det han har skapt.

– Jeg håper folk bruker egne øyne til å oppleve utstillingen, uten å tenke for mye på hva jeg tenker om kunsten. Samtidig håper jeg også at jeg får kritikk. For det er det man vokser videre på.

Salgsutstiling

En ting man legger fort merke til, at bildene til den lokale kunstneren ofte kommer tre og tre. Det er ingen tilfeldighet.

– Det kommer vel fra historiefortellinger hvor tall som tre og sju jo går igjen. Og det er noe med dynamikken med tre bilder som henger ved siden av hverandre.

Selv om Terje Vestervik også skal holde utstilling i Kunstparken kommende høst, er bildene i Solsiden 10 til salgs. Det tror han skal gå bra.

– Om nødvendig får jeg ta på meg arbeidsklærne, avslutter han.

Galleriet i Solsiden 10 er åpen hver dag (stengt søndager) fram til og med 3. august.