Ikke alle friområdene i Risør er det like enkelt vite om dersom du ikke selv bor i området. «Gustavs pønt» er et av disse.

Tekst og foto: Tore Myrberg

«Gustavs pønt» er et nydelig friområde med bade- og solemuligheter på Tangen.

Vi har ikke hundre prosent sikre kilder, men det mens at navnet kommet av eier av huset som ligger ved «pønten». Gustav skal ha jobbet på brygga sammen med Jonas og Lauritz den gang det kom inn «brennevinsbåter» fra Arendal. Så vi snakker om litt tilbake i tid.

Området er for tiden politisk omdiskutert da det i utgangspunktet er flere friområder langs den hvite bebyggelsen i vannkanten. «Gustavs pønt» er imidlertid det området hvor det ikke er noen uenighet om at det skal være tilgjengelig for allmennheten.

Er du blant de som elsker å nyte livet på et svaberg, men ikke har mulighet til transport ut i skjærgården, er dette en bynær mulighet du bør prøve ut. Her er det muligheter for å hoppe ut i vannet og benytte tilhørende badetrapp for å komme opp igjen.

Slik kommer du dit

For å komme til «Gustavs pønt» går du utover mot Flisvika. Ta Kastellveien til venstre rett før Tangengata 40. Se så etter et grønt skilt på venstre side som viser vei til Friområde. Dette kommer etter kun noen få meter.

Se også denne:

Dagens sted å besøke: Lysthus og lyskaster

Vil du bidra?

Det finnes en rekke steder i Risør som er vel verdt å besøke, enten på grunn av utsikt og sjarme, eller på grunn av historikken. Med ujevne mellomrom vil du på iRisør.no finne små artikler om disse stedene, basert på fakta og rykter. Legg gjerne igjen kommentarer på våre Facebooksider dersom du har ytterligere informasjon om stedene vi omtaler, eller ser at ryktebørsen har hatt for gode dager.

Vi tar gjerne i mot små artikler fra våre lesere til denne serien. En slik artikkel må inneholde bilde og navn på artikkelforfatter. I tillegg må det følge med en beskrivelse av hvordan man finner stedet selv om man ikke nødvendigvis er godt kjent.
Tema kan være alt fra et konkret sted/bygg til et flott turområde.
Tekst og bilder kan sendes post@irisor.no. 

risor-baatsenter-forslag
annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
elektro
atletixny